Programma Tom Dumoulin voor de rest van het seizoen

Na het olympisch zilver zijn dit de doelen voor Dumoulin dit najaar.

tom dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Tom Dumoulin begint na z'n olympische missie aan 'de rest van z'n wielercarrière', met om te beginnen het komende najaar. De Limburger start vandaag voor een week koersen over Nederlandse bodem in de Benelux Tour, waar hij op dinsdag onder andere zijn ei kwijt kan in een korte tijdrit nabij Lelystad (alles over die koers vind je hier).

Daar kan hij hij tijdritbenen eens testen, want het WK tijdrijden op 19 september is het volgende doel voor Dumoulin. Acxht dagen later trekt hij het oranje shirt ook aan voor de wegwedstrijd in Leuven.

Daarna rijdt hij het Italiaanse najaar en (nog) geen Parijs-Roubaix. Dat betekent dat hij dinsdag 5 en woensdag 6 oktober de dubbel Tre Valli Varesine en Milaan-Turijn rijdt om op zaterdag 9 oktober zijn seizoen af te sluiten in de Koers van de Vallende Bladeren, de Ronde van Lombardije.

Op de persconferentie van de Benelux Tour wilde hij nog niet verder kijken dan dit jaar, maar liet hij wel los dat hij de Hel van het Noorden dit jaar laat schieten, maar hij nog we steeds op het verlanglijstje staat.

"Nee, dat past dit jaar niet, maar als ik dan toch even in de verre toekomst kijk: ik wil 'm ooit nog wel eens een keer rijden in mijn loopbaan. Voor nu word ik ook heel blij van die Italiaanse koersen. Ik ben daar al een tijdje niet geweest en ze liggen me sowieso veel beter dan Roubaix."

Nieuws
  • Cor Vos