Video | Kelderman breekt twee ribben en bekken bij valpartij in Benelux Tour

Wilco Kelderman had in de Benelux Tour nog kans op een uitstekend klassement, maar de Nederlander kwam in de derde rit ten val. Het verdict was hard: twee gebroken ribben, een gebroken bekken en een diepe snijwond in zijn linkerarm.

Kelderman
  • Wilco Kelderman Wilco Kelderman

In de eerste rit zat Kelderman in de eerste waaier, terwijl hij in de tijdrit niet goed was maar na een degelijke race tegen de klok nog alle kans had om een goede klassement te rijden. Totdat hij in de derde etappe van zijn sokken werd gereden door een collega van Movistar.

Hoewel nog niet duidelijk is wat de gevolgen zijn voor de kopman van BORA-hansgrohe, lag hij er niet goed bij. Zijn shirt was opengescheurd en valt lelijk op de linkerkant van zijn lichaam. Het betekent voor Kelderman weer een tegenslag. Hij kwam dit jaar met een vijfde plaats in de Tour de France vooralsnog uitstekend door. Al was zijn aanloop naar het seizoen wel vol tegenslag. In de voorbereiding kwam hij door een automobilist zwaar ten val en daarbij brak hij een nekwervel.

Update

Op sociale media meldde BORA-hansgrohe net na de koers dat Kelderman niet meer in staat was om op zijn fiets te stappen en dat hij voor verdere onderzoeken naar het ziekenhuis is vervoerd. Daar werden meerdere breuken vastgesteld. Kelderman heeft namelijk zijn bekken en twee ribben gebroken. Daarnaast kampt hij met een diepe snijwond aan zijn linkerarm.

Nieuws
  • Cor Vos