Maandag beslist Alpecin-Fenix over Van der Poel: 'Hij fietst, maar traint niet'

Het is de grote vraag in de Nederlandse wielersport op het moment: hoe gaat het met de rug van Mathieu van der Poel? Het ziet er niet rooskleurig uit.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Na het door een rugblessure schrappen van het wereldkampioenschap mountainbike en de Benelux Tour, is de vraag of hij het WK in Leuven en Parijs-Roubaix wel gaat halen. Alpecin-Fenix gaat maandag de knoop doorhakken. Volgens Het Laatste Nieuws is de kans groter dat Van der Poel er niet bij gaat zijn in het najaar dan wel. Volgens de Belgische krant is er geen beterschap merkbaar de laatste weken.

"Hij rijdt met de fiets, maar hij traint niet", klinkt het. Van der Poel fietste de voorbije tijd wel lange afstanden, maar wel tegen een lage intensiteit. Bezigheidstherapie, noemt de ploeg het, zo schrijft de krant. Van der Poel kan geen intervaltrainingen doen, en nooit eens diep gaan. "Dat kun je niet blijven doen, want dat heeft geen zin."

Van der Poel heeft zijn bazen laten weten dat zijn rug amper verbetert. Met de tijd die tikt, zal het steeds moeilijker worden om in topvorm te raken voor het WK en Parijs-Roubaix. De ploeg benadrukt dat de lange termijn in het oog gehouden wordt en dat ze Van der Poel niet laten koersen als er geen verbetering merkbaar is. Een moeilijke keuze, maar in dat geval zal enkel rusten nog een optie zijn. "Hij wil zo graag koersen. Opgeven is niet makkelijk voor Mathieu."

Nieuws
  • Cor Vos