Bahrain heerst in Benelux, sterke Tom Dumoulin in slotetappe: 'Liet 'm op het buitenblad staan'

In de laatste rit was Bahrain behoorlijk victorious!

tom dumoulin

In de laatste klassieke etappe van de Benelux Tour naar Geraardsbergen bestond de groep met de vroege vlucht uit elf man, onder wie de Nederlanders Oscar Riesebeek en de grote naam Philippe Gilbert.

Bij het ingaan van de lokale rondes was het al snel gedaan met de elf. Op de tweede beklimming van de Muur van Geraardsbergen reed een kwartet onder impuls van Kasper Asgreen weg. De Deen reed samen vooruit met Brando McNulty, Victor Campenaerts en nummer twee van het algemeen klassement Matej Mohoric (ploeggenoot van leider Colbrelli).

Later kregen ze nog gezelschap van Lukas Pöstlberger. De vijf reden een voorsprong van bijna een minuut bij elkaar op het uitgedunde peloton. Maar dankzij Lotto-Soudal slonk dat verschil alweer snel tot onder de halve minuut. De vijf werden gegrepen, maar Mohoric muisde er direct weer vanonder.

Hij reed een solo van meer dan 25 kilometer. Achter hem roerde leider Colbrelli zich ook. Hij nestelde zich in het wiel van Asgreen en Wellens - die laatste moest er op den duur af. Mohoric fietste een mooie voorsprong bij elkaar, terwijl Colbrelli en Asgreen werden teruggepakt.

In die groep fietste Tom Dumoulin vanuit het relatieve niets nog een sterke finale en finishte als derde in de etappe. Hij had daar zelf mooie woorden over tegen AD-journalist Thomas Sijtsma: "Eigenlijk had ik een enorme kutdag, maar kwam terug en liet ‘m op het buitenblad staan om te kijken wat er ging gebeuren."

Mohoric reed op een gegeven moment virtueel in de leiderstrui, maar door het beulswerk van Dumoulin zag de in het wiel volgende Colbrelli de voorsprong van Mohoric weer zodanig teruglopen dat de Italiaan de eindzege pakte. Mohoric werd tweede, Campenaerts derde.

Top 10 laatste etappe Benelux Tour

Nieuws
  • Cor Vos