Antwan Tolhoek tekent tweejarig contract bij Trek-Segafredo: 'Droom van etappewinst in grote ronde'

Antwan Tolhoek vervolgt zijn carrière bij Trek-Segafredo. De Zeeuwse klimmer van Jumbo-Visma tekent een tweejarig contract bij de ploeg waar hij Bauke Mollema als ploeggenoot gaat tegenkomen.

Antwan Tolhoek tekent tweejarig contract bij Trek-Segafredo: 'Droom van etappewinst in grote ronde'
  • Antwan Tolhoek Antwan Tolhoek

De 27-jarige Tolhoek reed de afgelopen vijf seizoenen voor Jumbo-Visma en diens voorgangers, nadat hij was overgekomen van Roompot. In de voorbije jaren ontwikkelde de Zeeuw zich tot een uitstekend klimmer. Zo werd hij dit jaar nog tweede in de Ruta del Sol. In 2019 won hij een bergrit in de Ronde van Zwitserland.

"Ik ben heel blij dat ik de komende twee jaar voor Trek-Segafredo ga rijden. Ik kijk ernaar uit om weer grote rondes te rijden en te strijden voor een ritzege. Enkele ervaren renners hebben al laten zien dat ze de kans krijgen om mee te gaan in de ontsnapping en te strijden voor een ritzege met dit team, en dat is mijn droom", zegt Tolhoek op de site van zijn nieuwe werkgever.

"Het was een lastige beslissing om mijn huidige team te verlaten, omdat ik sinds het begin van mijn professionele carrière bij hen rijd, maar toen een team als Trek-Segafredo me de kans bood om voor mezelf te rijden in grote wedstrijden en de kans geeft om een etappe te winnen in een grote ronde, twijfelde ik er niet aan dat ik deze kans zou grijpen."

De Jongh

Bij de Amerikaanse ploeg komt Tolhoek nog een landgenoot tegen, ploegleider Steven de Jongh. De twee kennen elkaar al een beetje uit de periode dat De Jongh ploegleider was bij Tinkoff Saxo. Tolhoek liep even stage bij die ploeg. "Antwan is een super beleefde jongen, maar erg hongerig in koers. Hij geniet ervan om aan te vallen en agressief te koersen. Omdat we zochten naar renners die meekunnen in een vlucht en voor etappes kunnen gaan, denk ik dat hij in het profiel van onze ploeg kan passen."

"Niet alleen in etappekoersen", vervolgt De Jongh. "Maar ok in de Ardennenklassiekers kan hij een belangrijke rol voor ons spelen. Hopelijk kan hij bij ons een rittenkoers van een week winnen. In de grote rondes, wat zijn programma ook mag zijn, denk ik dat hij een rol zou kunnen spelen die vergelijkbaar is met wat Kenny Elissonde deed in de Vuelta."

Nieuws
  • Cor Vos