HomeMagazineInterview | Kasper Asgreen: 'Na de Ronde van Vlaanderen zal ik op...

Interview | Kasper Asgreen: ‘Na de Ronde van Vlaanderen zal ik op het WK een van de favorieten zijn’

De Deense selectie start met een ploeg op het wereldkampioenschap om u tegen te zeggen. Toch steekt Kasper Asgreen er na zijn zege in de Ronde van Vlaanderen nog net bovenuit ten opzichte van zijn landgenoten. We spraken hem.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Mads Pedersen begon Asgreen pas later met wielrennen. Pas op zijn veertiende, zo vertelde hij tegen Wieler Revue. “Ik zag de Tour de France en dacht: dat lijkt me wel wat. Mijn ouders hebben me altijd aangemoedigd om te sporten en ik vond het ook leuk om te doen, maar voordat ik aan wielrennen deed, heb ik jarenlang aan dressuur gedaan. Dat deed ik door mijn opa.”

“Op een gegeven moment vervaagde de dressuur een beetje en ben ik een aantal andere dingen gaan proberen. In het begin was het lastig iets te vinden, maar na het zien van de Tour de France kocht ik een fiets en meldde ik me aan bij de lokale fietsclub. Hoewel ik laat begon met de sport had ik al snel grote ambities. Zo ben ik gewoon. Ook in dressuur wilde ik de beste zijn.”

[ont-quote align=”center” caption=”Asgreen”]“Ook in dressuur wilde ik de beste zijn.”[/ont-quote]

Al vrij snel bleek hij talent te hebben, maar pas als vierdejaars belofte ging hij deel uitmaken van de nationale selecties. Vanaf dan is het snel gegaan en dit seizoen zette hij een uitroepteken achter zijn ontwikkeling met winst in de E3 Saxo Bank Classic en Ronde van Vlaanderen. Asgreen beseft dat zijn status daardoor is veranderd. “Ik zal nu een van de favorieten zijn. Daarmee zal ik rekening moeten houden, want ik zal in de finale goed in de gaten worden gehouden. Ik zie dat enkel als compliment.”

Met Van der Poel op de Paterberg

“Het was in Vlaanderen een gok om met Mathieu van der Poel naar de meet te rijden, maar ik geloofde in mijn sprint”, gaat Asgreen verder. “Ik weet dat ik niet sloom ben, zeker niet na een slopende race. Ik was ook niet nerveus in de slotfase, maar vooral gefocust op wat ik moest doen. Sowieso is het met twee moeilijk om te demarreren.”

“Nadien heb ik ook goed gepresteerd met een derde plek in de Volta ao Algarve, maar ik ben niet van plan om mijn trainingen volledig om te gooien en klassementen na te jagen. Ik ben heel blij met het type renner dat ik op dit moment ben. Mijn belangrijkste doel is om klassiekers en etappes te winnen. Hopelijk te beginnen met het wereldkampioenschap en een week later Parijs-Roubaix.”

Het verhaal met Kasper Asgreen staat in onze WK-special, die nu in de winkel ligt! Verder komen onder anderen Wout van Aert, Jasper Stuyven, Mads Pedersen, Edoardo Affini en Mathieu Heijboer aan bod!

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...

Visma | Lease a Bike staat stil bij situatie Van Aert: ‘Een diepe buiging voor onze Wout!’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Meer zoals dit

Matteo Jorgenson over Visma | Lease a Bike: ‘Ze hebben me zelfs nog verbaasd’

In ons nieuwste magazine – de superdikke seizoengids met alle info over het wielerseizoen...

Visma-talent Staune-Mittet: ‘Jullie Nederlanders zijn direct en in het begin vond ik dat best oncomfortabel’

In ons nieuwste magazine – de superdikke seizoengids met alle info over het wielerseizoen...

Mathieu van der Poel: ‘Fiets tegenwoordig graag vijf uur per dag, terwijl ik daar vroeger tegenop keek’

In ons nieuwste magazine – de superdikke seizoengids met alle info over het wielerseizoen...