WK | Annemiek van Vleuten: 'Ik moet het terug zien te pakken op aerodynamica' 

De Nederlandse kanshebsters Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk van vanmiddag aan het woord over hun eigen kansen en over de grootste concurrente.

annemiek van vleuten ellen van dijk

Gisteren hebben we bij de mannen gezien dat het een WK tijdrijden voor de krachtpatsers is. Filippo Ganna kon z'n vermogen uitstekend kwijt op de wegen tussen Knokke-Heist en Brugge. Op het eerste gezicht geen kolfje naar de hand van Olympisch kampioen tijdrijden Annemiek van Vleuten dus.

In Japan vond ze met een golvend parkoers een rondje op haar maar, ze weet dat het hu heel andere koek is, vertelt ze tegen de NOS. "Dit is een parkoers voor de echte powerhouses. Ik trap niet dezelfde vermogens als een Ellen van Dijk of Marlen Reusser. Maar ik ben wel heel aerodynamisch. Daar moet ik het op terug zien te pakken."

Met Marlen Reusser is de grootste buitenlandse concurrent van Van Vleuten genoemd. De Zwitserse nadert haar steeds meer tegen de klok. "Tot nu toe waren de tijdritten veel bergop, maar in de Vuelta zat ze echt dicht achter mij. En het voordeel van bergop heb ik nu niet."

Ook die andere Nederlandse tijdritklepper, Ellen van Dijk, vreest de Zwitserrse, maar vindt in Vlaanderen een parkoers dat ook juist op haar hand is. "Ik vind het een heel mooi parkoers, ja. Heel mooi voor mij. Knokke... rammen in Damme... Alle clichés kan je erin gooien. Het is gewoon heel hard rechtdoor stampen. Maar Reusser heeft mij de afgelopen tijdritten verslagen, dus die heeft bewezen dat ze meer power heeft dan ik. Op een mooie dag is alles mogelijk."

WK
  • Cor Vos