WK | Annemiek van Vleuten: 'Toen ik hoorde dat Ellen had gewonnen, vond ik dat supermooi'

Ook een groot kampioene in sportiviteit. Je leest hieronder prachtige en oprechte woorden over Ellen van Dijk na haar wereldtitel.

annemiek van vleuten

Annemiek van Vleuten reed op het biljartlakenvlakke parkoers van Knokke-Heist naar Brugge een dijk van een tijdrit, maar de olympisch kampioene kon niet tippen aan de tijden van Ellen van Dijk en Marlen Reusser. Ze had uiteraard liever zelf gewonnen, maar kon ook prima leven met deze uitslag, zei ze achteraf op de persconferentie.

"Toen ik hoorde dat Ellen had gewonnen, vond ik dat supermooi. Ellen is de verdiende kampioen op dit parcours. Ik weet dat ze er echt heel hard voor werkt, dus ik ben blij dat ze de titel na acht jaar weer terug heeft. Ellen is een echte professional en een ontzettend fijne collega, op wie je altijd kan rekenen en zich altijd inzet voor de ploeg. Ik weet hoe mooi het is om in de regenboogtrui te rijden en ik weet zeker dat ze Ellen goed zal staan."

Op tv-beelden direct na afloop van de tijdrit zag je ook al dat Van Vleuten oprecht blij was toen ze over de finish kwam en haar verzorgster zei dat Ellen van Dijk gewonnen had. De twee fietsten al in 2008 met elkaar in de illustere ploeg Vrienden van het Platteland.

WK
  • Cor Vos