HomeWereldkampioenschapVan der Poel: 'Ik ga mijn koers niet afstemmen op Wout van...

Van der Poel: ‘Ik ga mijn koers niet afstemmen op Wout van Aert’

Mathieu van der Poel gaat zijn koers niet afstemmen op Wout van Aert, Dat zei de Nederlandse kopman vandaag tijdens een een ingelaste persconferentie. Wel zal hij, gezien zijn ietwat gebrekkige voorbereiding, verstandiger om moeten gaan met zijn krachten.

“Het is een uniek kampioenschap. Ik heb er alles aan gedaan om hier aan de start te staan. Het parkoers is werkelijk perfect voor mij en dat is ook een reden om er nog een keer vol voor te gaan. Ik ga er van uit dat ik wel in orde zal zijn zondag. Maar ik zal niet op mijn allerbest zijn denk ik. Ook met het oog op Parijs-Roubaix is het WK een belangrijke wedstrijd.”

Iedereen praat over topfavoriet Wout van Aert. Toch zal Van der Poel niet de hele dag op het wiel rijden van zijn eeuwige rivaal aanstaande zondag. “Ik stem mijn koers niet graag af op anderen, dus dat zal ik ook zondag niet doen. Maar ik zal wel iets verstandiger moeten omgaan met mijn krachten dan normaal. Niet zomaar aanvallen op momenten dat ik er zin in heb.”

Van der Poel verwacht dat het een slopende wedstrijd wordt. “De koers zal waarschijnlijk hard gemaakt worden op het Flandrien-circuit, vooral omdat er meerdere sterke blokken zoals Denemarken en Italie aan de start staan, die baat hebben bij een lange, zware finale.”

En verder is er natuurlijk het sterke Belgische team met hun sterke kopman… “Dat Wout van Aert enig kopman is bij de Belgen lijkt me niet meer dan normaal, maar dat betekent niet dat ze met z’n allen alle gaatjes gaan dichtrijden. Renners als Stuyven en Evenepoel zullen ook zelf meespringen. Op die manier komen ze nooit tactisch in de verdrukking. Uiteindelijk zijn er meerdere outsiders zondag.”

Beeld: cor vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Lefevere over Dalton-strategie in ploegentijdrit Vuelta: ‘We moeten puzzel juist leggen’

De Vuelta begint aanstaande vrijdag met een ploegentijdrit en dat kan Patrick Lefevere wel...

Vuelta | Selecties druppelen binnen: deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...

Video | Cecilie Uttrup-Ludwig schittert dubbel in reclamespotje: in dialoog met zichzelf

Als Deens bedrijf heb je de keus om een spotje te maken met geletruidrager...

Lefevere over Cavendish: ‘Sportief had hij vrede dat Fabio de Tour zou rijden, maar daarin keerde hij begin dit jaar zijn kar’

Uiteraard heeft manager Patrick Lefevere een uitgebreide visie op de verandering in het sprintersgilde...

Meer zoals dit

Video | Belgische bondscoach: ‘Van der Poel gaat sowieso een hoofdrol spelen’

De Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout houdt rekening met een hoofdrol voor Mathieu van der Poel op het WK in Leuven. De keuzeheer heeft desondanks alle vertrouwen in zijn eigen kopman Wout van Aert.