WK | Afzwaaiende Van der Breggen: 'Opgelucht dat het erop zit'

Anna van der Breggen reed op het WK in Leuven de laatste koers van haar loopbaan. In de finale kon ze weliswaar geen rol spelen, maar desondanks was ze tevreden en opgelucht.

Breggen

"Ik ben moe maar voldaan", begon de Zwolse tegenover de camera's van de NOS. "Mijn laatste twee rondjes waren indrukwekkend. Ik reed in een mooie groep en aan het parkoers was het een gekkenhuis. Iedereen moedigde me aan en bedankte me. Dat was heel bijzonder. Ik had de tijd om de aanmoedigingen in me op te nemen. Het was jammer dat ik gelost was, maar dat was het voordeel ervan."

Haar gevoel na afloop was een combinatie van blijdschap en opluchting. "De opluchting zit erin dat het nu oké is. Morgen en overmorgen hoef ik niet te fiets op, ga ik lekker uitslapen. Ik geniet ervan dat het erop zit. Ik heb nog niets gepland voor de komende tijd, maar dat is juist het fijne. Al ga ik volgende week zondag wel naar Parijs-Roubaix. Een mooie koers en dan ga ik mee in de auto (volgend seizoen wordt Van der Breggen ploegleider bij SD Worx, red.). Nee, jullie zijn nog niet van me af."

WK
  • Cor Vos