HomeWKWK | Wereldkampioen Alaphilippe: 'Veel Belgen riepen dingen naar me die niet...

WK | Wereldkampioen Alaphilippe: ‘Veel Belgen riepen dingen naar me die niet zo aardig waren’

Julian Alaphilippe heeft zichzelf opgevolgd als wereldkampioen. In het hol van de leeuw toonde hij zich verreweg de beste van het hele pak.

Het hol van de leeuw uiteraard omdat alle Vlamingen graag hadden gezien dat Wout van Aert met de zege aan de haal was gegaan. Die bleek de benen echter niet te hebben en ook alle andere favorieten konden Alaphilippe niet volgen. “Dit was niet gepland”, zei de Fransman na afloop. “Ik was zeer gemotiveerd en wilde het heel graag goed doen voor het team. Ik had echter niet kunnen bedenken dat ik weer kon winnen.”

In de finale viel Alaphilippe om de haverklap aan. Daarmee liet hij constant zien goede benen te hebben. “Mijn aanvallen waren niet gepland. Ik ben gewoon volle bak gegaan. Ik dacht tijdens mijn solo aan mijn zoon. Het is geweldig en ik heb er eigenlijk geen woorden voor.”

In de slotfase toonde enkel Vlaamse toeschouwers zich niet van hun beste kant. Zo kreeg Alaphilippe biertjes naar zich toe geslingerd en werd hij getrakteerd op boegeroep. Alaphilippe vertelde dat het hem enkel hielp in de finale. “Er waren veel Belgen die dingen naar me riepen die niet zo aardig waren, maar daar heb ik enkel motivatie uit weten te halen.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour-anekdotes Gaudu: ‘Sagan zei tegen Pogi dat hij niet de ballen had om te demarreren, twee seconden later was hij weg’

Profwielrenners zijn vergeleken met bijvoorbeeld voetballers - uitzonderingen daargelaten - altijd zeer toegankelijk maar...

Stybar over toekomst: ‘Een vraagteken gezien mijn leeftijd en de gezondheidsproblemen’

Tweede in de Tour of Leuven, ook wel bekend als de Memorial Jef Scherens....

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Meer zoals dit

Vanthourenhout licht toe waarom Van Aert WK tijdrijden schrapt: ‘In Leuven speelde de verloren WK-tijdrit te lang in hoofd en benen’

Wout van Aert zal niet starten in het WK tijdrijden, eind september in het...

Organisatie presenteert selectief parkoers WK Wollongong

Het oranisatie-comité van het WK in Wollongong heeft het parkoers bekendgemaakt. En het is pittig...

Remco Evenepoel blikt terug op WK: ‘De uitleg naar mij tijdens de teammeeting was onduidelijk’

Remco Evenepoel offerde zich tijdens het WK in Leuven volledig op in dienst van Wout van Aert. De bondscoach was duidelijk over de rol van Evenepoel: er was geen kans dat hij voor zichzelf zou mogen rijden.