Nils Eekhoff over Parijs-Roubaix: 'Moest naar de kant met diarree' 

De verhalen die je niet direct na afloop hoort sijpelen (vrij letterlijk in dit geval) binnen.

nils eekhoff
  • Afbeelding van Nils Eekhoff Nils Eekhoff

Als eerst van een groepje van twaalf kwam hij zondag als 46e over de streep op de velodroom van Roubaix. Op iets meer dan twaalf minuten van winnaar Sonny Colbrelli reed Nils Eekhoff z'n eerste Parijs-Roubaix uit. Maar hij had zich er waarschijnlijk iets meer van voorgesteld, want de jonge Nederlander had de hele koers last van fysieke malheur.

Gezien het weer - remember het WK in Yorkshire met slechte omstandigheden - hadden wij Eekhoff opgeschreven en hij trok ook vroeg in de aanval met Florian Vermeersch, maar ziekte gooide dus roet in het eten, vertelde hij gisteren in de Vlaamse wielertalkshow Extra Time Koers.

"Eigenlijk voelde ik me al de hele dag een beetje ziek. Ik moest overgeven en later moest ik ook naar de kant met diarree." Eerder zei Eekhoff tegen het AD al dat hij ondanks z'n ziekte toch blij was dat hij de koers had uitgereden.

"Dit was de zwaarste race uit mijn loopbaan. Afgezien, niet normaal. Maar ik ben blij dat ik hier nu sta. Het maakt niet uit hoe erg je naar de kloten bent. Gek genoeg geniet je dan toch even."

Eekhoff was niet de enige die te kampen had met darmproblemen. Ook de Amerikaan Matteo Jorgenson van Movistar moest naar de kant. Volgens hem zelf niet zo gek na zoveel gelletjes en 'cow shit'.