Patrick Lefevere over slechte dag Remco Evenepoel: 'Ik had gedacht dat hij meer ontgoocheld zou zijn'

Remco Evenepoel kwam er in de Ronde van Lombardije niet aan te pas in de finale. Hij moest genoegen nemen met de negentiende plaats.

Evenepoel
  • Afbeelding van Remco Evenepoel Remco Evenepoel
  • Afbeelding van Patrick Lefevere Patrick Lefevere

Na zijn zegetocht op maandag in de Coppa Bernocchi niet het resultaat waarop Evenepoel en zijn ploeg hadden gehoopt. Ploegbaas Patrick Lefevere is dan ook helder tegen Sporza: "Ja, we moeten niet rond de pot draaien. Remco had een mindere dag. Maar vergeet niet dat hij nog maar 21 jaar oud is. Het is een lang seizoen geweest voor 'm, ook met de revalidatie."

Vooraf werd op onder meer Twitter voorspeld: vanaf hoever gaat Evenepoel aanvallen. Die demarrage is er nooit gekomen. "We hadden besloten dat hij een beetje cinema zou spelen", vertelde Lefevere daarover. "Iedereen dacht dat hij van ver zou aangaan. Na die laatste klim zou hij gaan en dan konden Almeida en Alaphilippe wachten tot de finale met hun explosiviteit."

Maar zowel Evenepoel als Almeida had geen goede dag, waardoor Alaphilippe en Masnada moesten toeslaan namens Deceuninck-Quick Step. Die laatste werd tweede achter Tadej Pogacar. "We deden wat we moesten doen. Julian was super, maar bij de achtervolgers keek iedereen naar hem. Fausto kreeg in de afdaling honderd meter en Julian zei: laat hem maar gaan. Ik wilde gewoon dat we hier zonder kleerscheuren aankwamen en dat iedereen gezond de winter kan aanvatten. En dat Remco een normale winter heeft zoals iedereen en volgend jaar vol goede moed kan herbeginnen."

Toch zal dat niet de eerste gedachte zijn geweest van Evenepoel toen hij de meet passeerde. Lefevere over hoe Evenepoel na afloop reageerde: "Ik had gedacht dat hij meer ontgoocheld zou zijn, maar hij zat ook achteraan op de laatste lange klim."

Nieuws
  • Cor Vos