Prachtig beeld: Ganna en zijn Italiaanse achtervolgingsploeg helemaal in het goud op WK baanwielrennen

Modebewust fietsen, dat kun je aan Italianen wel over laten... Maar eerlijk is eerlijk: het levert hieronder wel prachtige plaatjes op, toch?

filippo ganna
  • Filippo Ganna Filippo Ganna

Italië won in Tokio met een ontketende Filippo Ganna olympisch goud op de ploegenachtervolging. Op het WK in Roubaix rijden ze daarom met gouden helmen en op gouden fietsen. In cokmbinatie met het azuurblauwe shirt en de houten baan levert dat werkelijk waar prachtige foto's op.

Hieronder zie je een paar foto's van de stijlvolle Italianen in de eerste ronde van de Italianen, toen ze met olympische opstelling reden (Ganna, Consonni, Lamon, Milan). Foto's van bemodderde renners in Roubaix mogen er zijn, maar als er een dak op de baan zit, kun je er dus ook mooie foto's maken!

Ganna en z'n ploeggenoten met een aflossing in de bocht.
En met z'n vieren achter elkaar in de bocht.

Overigens reed Italië in de halve finale in een andere opstelling; Liam Bertazzo reed toen namelijk mee en hij hoorde niet bij de olympische ploeg die goud won in Tokio. Gevolg: hij reed als enige niet met gouden fiets en gouden helm. Zag er toch een beetje zielig/lullig uit..

Met Bertazzo reed Italië zich overigens wel naar een plek in de finale door sterker te zijn dan de Britse ploeg (met wegrenner Ethan Hayter). Het treft daarin Frankrijk, dat met een sterke Benjamin Thomas in de ploeg naar de snelste tijd van de dag denderde door de Denen te declasseren.