Geoghegan Hart weet niet te bevestigen: 'In 2022 zal ik er weer staan'

Tao Geoghegan Hart won een jaar geleden de Giro d'Italia, maar in 2021 wist de Brit niet te bevestigen. Het heeft zijn zelfvertrouwen desondanks niet aangetast.

Hart
  • Tao Geoghegan Hart Tao Geoghegan Hart

"Niet het beste jaar, maar zo is het leven", vertelde Hart in een openhartig interview met Cyclingnews. "Telkens als ik voelde dat het beter ging, gebeurde er weer iets." In Parijs-Nice raakte Hart geblesseerd aan zijn knie en liep hij een hersenschudding op. "Door de knieblessure kon ik twee weken niet fietsen en de hersenschudding was ook moeilijk."

Hart liep daardoor meteen achter de feiten aan, want hij werd ook nog eens ziek tijdens zijn blessureperiode. "Ik ben toen te snel weer teruggekeerd, want ik wilde in vorm komen voor de Ardennenklassiekers", verklaart Hart. De renner van INEOS Grenadiers liet in de Ardennen een vleugje van zijn klasse zien, want op La Redoute brak hij de koers volledig open tijdens Luik-Bastenaken-Luik.

De Giro-winnaar

Vervolgens kampte Hart met rugproblemen tijdens de Tour de France, waardoor hij ook in Frankrijk niet de renner van de Giro d'Italia 2020 kon laten zien. Dat blijft overigens wel zijn ambitie. "Mijn ambitie is om koersen te winnen en mijn taak uit te voeren voor de ploeg. Ik weet zeker dat ik dat kan."

Zijn blik blijft op de grote rondes gericht. "Ik ben op mijn best in de laatste week. Die laatste week ligt me heel goed, dus ik denk dat grote rondes mijn doel moeten zijn. De problemen die ik dit jaar heb ervaren, betekenen niet dat ik geen grote ronde meer kan winnen. In 2022 sta ik er weer."