Alvarado vierde op het EK: 'Dit is de bevestiging dat ik weer op de goede weg ben'

Ceylin del Carmen Alvarado was dit seizoen nog niet de renster die ze vorig jaar was in de cross. Daar zijn redenen voor, maar op het EK in Drenthe liet ze zien weer op de weg terug te zijn.

Alvarado

"Dit was de bevestiging dat ik weer op de goede weg terug ben", vertelde ze na afloop tegen het Algemeen Dagblad. "Dit was mijn beste wedstrijd van het seizoen."

In de eerste weken van het seizoen kampte Alvarado met de naweeën van een moeilijke zomer. "Dat lag aan verschillende dingen." Wat we weten is dat Alvarado haar bloedwaarden niet waren zoals ze moesten zijn. "En omdat mijn gezondheid niet op z'n best was, kon ik afgelopen zomer ook niet optimaal trainen."

Volgens het AD spelen er meer dingen. Er wordt gefluisterd dat ze van het leven houdt. En nadat ze op haar zelf is gaan wonen, moest ze de balans tussen topsport en het sociale leven weer heruitvinden.

"Ik gun mezelf de tijd die nodig is om weer mijn beste zelf te worden." Als haar de vraag wordt gesteld of dat moeilijk is voor iemand gewend is om een veelwinnaar te zijn, antwoordt ze eerlijk met een 'ja.' "Maar je moet ook je lichaam leren kennen en alles niet te gehaast willen doen."

Cyclocross
  • Cor Vos