HomeCyclocrossLars van Haar na EK-titel: 'Ik ben in mijn beste vorm in...

Lars van Haar na EK-titel: ‘Ik ben in mijn beste vorm in jaren’

Lars van der Haar kroonde zich voor de tweede keer in zijn loopbaan tot Europees kampioen. Wederom in eigen land. "Deze is mooier, veel mooier!"

“Ik kan het niet geloven, eigenlijk”, opende Van der Haar zijn verhaal in het flashinterview. “In het begin moest ik proberen niet te veel de leiding te nemen”, verklaarde hij zijn tactiek. Dat kostte hem echter bijna de kop, want na een matige fietswissel kwam hij juist te ver van achter te zitten.

Dat was dan wel niet de bedoeling, maar uiteindelijk pakte dat niet eens slecht uit voor Van der Haar. “Daarvoor keken ze steeds naar me en moest ik gaten dichtrijden. Dat kostte veel krachten. Maar daardoor werd het wel een harde koers en dat was precies wat ik wilde.”

Op het moment dat Van der Haar in de achtergrond verzeild raakte, zette Quinten Hermans juist aan vooraan. De Belg sloeg een gat en leek de forcing te hebben gemaakt. Maar Van der Haar had duidelijk nog iets over in zijn tank. “Ik dacht aan wat ze altijd zeggen: niet nadenken, gewoon rijden. Ik voelde me wel heel goed, maar het parkoers was zo zwaar. Je weet niet waar je uitkomt, maar dat speelde vandaag in mijn kaart.”

Wederom maakte dat Van der Haar baas in eigen land is. Net als in 2015, toen hij op het eerste EK cross Wout Van Aert wist te verslaan in het Nederlandse Huijbergen. “Deze is mooier, veel mooier. Ik heb een aantal jaren niet veel kunnen winnen en het is dan heel mooi om deze titel op eigen bodem te pakken. Ik voel dat ik in mijn beste vorm in jaren ben.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Zuinig, op hangen en wurgen & met groots nummer: de drie eindzeges van Primoz Roglic

Team Jumbo-Visma meldde vandaag dat Primoz Roglic definitief aan de start zal staan van...

Team Jumbo-Visma met 3 Nederlanders in Vuelta: ‘Roglic heeft logischerwijs niet de beste voorbereiding gehad’

Met Primoz Roglic heeft de ploeg een onbetwiste kopman aan het vertrek in Utrecht....

Video | Cecilie Uttrup Ludwig op z’n Cecilie’s: ‘Holy moly, no no no!’

Marianne Vos won afgelopen week bijna alle etappes in de Tour of Scandinavia, maar...

Tim Merlier na EK: ‘Als ik uit het wiel kan komen, win ik’

Tim Merlier moest gisteren tijdens de wegwedstrijd van het EK wielrennen in München zijn...

Meer zoals dit

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.

Eli Iserbyt gaat z’n geluk beproeven op de mountainbike komende zomer: ‘Ideaal om iets nieuws te ontdekken’ 

De kleine Belg gaat Mathieu van der Poel achterna. Hij vertelt erover.