Keisse: 'Ik neem Cavendish niets kwalijk, maar het is frustrerend'

Iljo Keisse was ontgoocheld na zijn vierde plaats in de Zesdaagse van Gent. De 39-jarige Vlaming wilde voor zijn thuispubliek vlammen, maar ploeggenoot Mark Cavendish stak allesbehalve in grootse vorm. 'Toch verwijt ik hem niets', zei Keisse na afloop.

Keisse

"Het was er eentje om te vergeten. Deze week was iets minder, zeker de slotdag. Dat kan gebeuren", zei Keisse na afloop tegen Sporza. "Volgende maand word ik 39 jaar. 10 jaar geleden had ik een mindere vorm van een ploegmaat perfect kunnen opvangen, nu niet meer. Ik had bij de samenstelling van de ploegen gezegd dat ik een sterke maat nodig had om te doen wat ik wil doen en om te doen wat het publiek van mij verlangt."

Keisse was duidelijk gefrustreerd over de gang van zaken in de Zesdaagse van Gent. "Ik wil voor entertainment zorgen hier in 't Kuipke. Maar dat kan niet als ik voor twee moet denken en bij elke inspanning rekening moet houden met het feit dat mijn ploegmaat misschien net iets minder is. Ik wil zeker niets afdoen van Cavendish' prestatie. Hij heeft zich voor de volle 100 procent gegeven vanaf de eerste dag. Het is jammer dat hij door die val uitviel."

Toch zit het Keisse hoog dat hij zich niet optimaal heeft kunnen tonen voor zijn thuispubliek. "Dit is mijn thuiswedstrijd, dit is de reden waarom ik begonnen ben met koersen. Ik wil hier goed zijn. Jaar na jaar probeer ik hier op mijn best te zijn, maar jaar na jaar wordt dat moeilijk. En het doel van Cavendish is de Tour. Hij vindt dit heel mooi en hij is heel blij om hier te zijn, maar hij bereidt er zich niet op voor zoals op de Tour. Terwijl dit voor mij de enige week is waar ik voor mezelf kan rijden en me kan tonen en kan rijden voor mijn kinderen, vrienden en het publiek."