Ambitieus Alpecin-Fenix: 'Mathieu is de geknipte renner om groene trui te winnen'

Alpecin-Fenix kende in 2021 een topjaar, met een hele resem zeges in onder meer klassiekers én in alledrie de grote rondes. Dat zorgt voor verwachtingen voor 2022, maar daarvoor zijn ze niet benauwd. Integendeel, de ambities zijn groot.

Ambitieus Alpecin-Fenix: 'Mathieu is de geknipte renner om groene trui te winnen'
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

De gebroeders Christoph en Philip Roodhooft werden gisteren op het Gala van de Kristallen Fiets verkozen tot ploegleiders van het jaar. Hun ploeg Alpecin-Fenix won dit jaar maar liefst 33 wedstrijden en eindigde uiteindelijk als zesde op de UCI-ranking.

De broers zijn niet de personen die gaan achteroverleunen door dit succes, integendeel. "Als ik Van Aert hoor zeggen dat hij gaat voor de groene trui, denk ik: 'We zullen dat nog wel even zien'", zegt Christoph Roodhooft tegen HLN. "Als alles een beetje normaal verloopt, is dat voor ons een heel realistische doelstelling. Ik denk aan Jasper Philipsen. Of aan Mathieu van der Poel."

"Mathieu is de geknipte renner om de groene trui te winnen", vult zijn broer Philip aan. "De groene trui, en ritzeges. In elke grote ronde een rit winnen, dat is toch iets. Een monument winnen, dat is dit jaar ook niet gelukt. We moeten niet te kritisch zijn, maar toch."

Volgens de gebroeders worden ze niet extra gevoed door de concurrentie van bijvoorbeeld Van Aert. Philip stipt aan dat je toch altijd op dezelfde namen aankomt. Hij noemt Alaphilippe, Van Aert en hun eigen Van der Poel. Christoph vult daarbij aan: "Wij kunnen daar bovenop nog zeggen dat we ook nog wereldkampioen mountainbike willen worden. Voor de anderen is dat onmogelijk. In het WorldTour-peloton is Tom Pidcock de enige die hetzelfde kan zeggen."

Nieuws
  • Cor Vos