Video | Vlaamse veldrijder Daan Soete sjeest tussen de skiërs door van skipiste af in Italiaanse sneeuw

Op je fiets van een skipiste af? Jazeker! Hieronder de zeer spectaculaire beelden...

veldrijden sneeuw

Sommige veldrijders die zaterdag niet in Essen aan de start komen, zijn alvast neergestreken in het Italiaanse ski-oord Val di Sole voor de wereldbekerwedstrijd van zondag die daar dan plaatsvindt.

Het zorgt voor spectaculaire beelden en dat geldt dan met name voor Daan Soete, een Vlaamse veldrijder van Team Deschacht-Groep Hens-Maes Containers (en een maatje van Wout van Aert).

We zien de Belg met de skilift omhoog gaan met z'n fiets op schoot om daarna met een denderende vaart tussen de skiërs al driftend van de piste te zien afdalen.

Op het einde gaat hij zelfs tegen de vlakte (nou ja, vlakte..) maar Soete liet al weten niks over te hebben gehouden aan de val en kan dus zondag gewoon van start gaan op een net iets minder spectaculair parkoers (maar ook dat mag er zijn, dus laat Max voor wat het is en kijk naar de cross!)

De cross in Val di Sole is met opzet een sneeuwcross (als er geen echte sneeuw lag, waren er sneeuwkanonnen ingezet) om het IOC ervan te overtuigen dat veldrijden op de Olympische Winterspelen thuishoort. Eurosport zendt de cross (zowel vrouwen als mannen) zondag sowieso live uit vanaf ongeveer half twee.

De NOS heeft ook de rechten, maar kiest mogelijk voor iets anders om live uit te zenden. Via een livestream is het daar wel te volgen. Sporza begint zondag pas om 14.10 uur met uitzenden, dus zal sowieso de vrouwen niet live laten zien. Waarschijnlijk zullen er alleen samenvattingen te zien zijn.

Pelotonpraat
  • Twitter UCI Cyclocross World Cup
  • Twitter UCI Cyclocross World Cup