Voormalig olympisch kampioen sprint beschuldigd van stalking en bedreiging

Rond de eeuwwisseling was Marthy Nothstein één van de betere sprinters op de baan. Hij werd onder meer olympisch en wereldkampioen. Anno 2021 is hij wat minder goed bezig.

Voormalig olympisch kampioen sprint beschuldigd van stalking en bedreiging

De Amerikaan Nothstein werd drie keer wereldkampioen op de baan (twee keer keirin en één keer op de sprint) en in 2000 olympisch kampioen op de sprint.

Afgelopen dinsdag werd hij gearresteerd en beschuldigd van onder meer stalking van zijn ex-vriendin, meldt CyclingTips. Eén van de slachtoffers is een vrouw met wie Nothstein in het verleden een relatie had. De ander is de man met wie zijn ex momenteel een relatie heeft.

Nothstein wordt beschuldigd van het versturen van dreigberichten, het binnendringen van het vrouwelijke slachtoffer haar huis en het proberen binnendringen van haar Apple-account. Hij zou een autoruit van het mannelijke slachtoffer hebben ingeslagen en de portieren hebben bekrast.

Als klap op de vuurpijl zou Nothstein ook nog eens brieven hebben verstuurd waarin ten onrechte wordt gesteld dat het mannelijke slachtoffer, een docent, onder meer ongepaste relaties met studenten had. De vrouw nam naar verluidt een gesprek op waarin Nothstein toegaf dat hij betrokken was bij de verschillende feiten. Hij werd voorgeleid en vervolgens op een borgtocht van 25.000 dollar vrijgelaten.

Nothstein kwam al eens eerder in opspraak. Hij was directeur van het Valley Preferred Cycling Center in Trexlertown, Pennsylvania. Hij werd daar in 2018 ontslagen na beschuldigingen van seksueel wangedrag.

Nieuws
  • Cor Vos