Team BikeExchange Jayco wordt nieuwe ploeg Dylan Groenewegen: 'Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk'

Dylan Groenewegen zal volgend seizoen uitkomen voor Team BikeExchange Jayco.

Groenewegen

Het nieuws kwam als donderslag bij heldere hemel: Dylan Groenewegen verlaat Team Jumbo-Visma. Zijn nieuwe werkgever is inmiddels ook bekend, want de Amsterdammer rijdt volgend seizoen in dienst van het Australische Team BikeExchange Jayco.

"Eerst moet ik Team Jumbo-Visma bedanken", vertelt Groenewegen. "We hebben geweldige resultaten geboekt samen en daarvoor zal ik ze altijd dankbaar zijn. Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven en mijn loopbaan. Ik geloof er heilig in dat de transfer naar Team BikeExchange de juiste stap is."

"Vanaf het moment dat ik met manager Brent Copeland en de staf begon te praten, voelde het voor mij dat deze ploeg de juiste plek zou zijn. Het is een geweldige kans en ik kijk ernaar uit om met de ploeg te vechten voor belangrijke resultaten."

Copeland

De ploeg is maar wat blij met het vastleggen van Groenewegen, die onder meer ex-ploegmaat Amund Grondahl Jansen zal treffen bij zijn nieuwe werkgever. "Dylan behoeft geen introductie. Iedereen in het peloton kent hem. Met de potentie die hij als sprinter heeft, geloven we erin dat hij zich perfect zal aanpassen in onze ploeg. Onze eigenaar Gerry Ryan heeft vanaf het begin van de onderhandelingen het juiste pad gecreëerd om zo'n geweldige renner vast te leggen."

"Onze performancestaf is al aan het werk met Dylan om ervoor te zorgen dat hij de volledig support krijgt die hij verdient om de best mogelijke prestaties te boeken. En ook om zich zo goed mogelijk aan te passen in de nieuwe omgeving van deze ploeg."

Nieuws
  • Cor Vos