Fantastische kunstzinnige foto's van QuickSteppers (o.a. Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel) die tussen hun gedemonteerde fiets liggen

Die fietsen zijn al mooi, maar gek genoeg worden ze nog mooier als je ze uit elkaar haalt en er een wielrenner tussen legt...

julian alaphilippe

Finishfoto's zijn mooi omdat je de pure blijdschap van een renner er goed op kunt zien, foto's uit bergetappes zijn schitterend vanwege de prachtige natuur waar het peloton doorheen rijdt, maar de huisfotograaf van QuickStep, Wout Beel, liet zien dat het ook nog heel anders kan.

Hij demonteerde de dure S-Works-fietsen (of nou ja, dat liet hij waarschijnlijk aan de mechaniekers over) en bedacht het lumineuze idee om tussen al die onderdelen wielrenners in hun wielerkleding te leggen.

Het resultaat mag er zijn, zoals je op onderstaande foto's kunt zien (klik op de foto's als je ze groter wil zien).

Je ziet hierboven wereldkampioen Julian Alaphilippe met de armen gespreid tussen de onderdelen en een wiel liggen. Daarnaast poseert superknecht Tim 'El Tractor' Declercq tussen een frame, schoenen en onderdelen.

Daaronder een zeer fraaie van Remco Evenepoel de in tijdrithouding tussen zijn gedemonteerde tijdritfiets ligt. Zdenek Stybar sluit de rij in juichhouding naast iets dat met een beetje fantasie op een fietssaxofoon lijkt.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.