Oppermachtige Van Aert, Van der Poel geeft op na val: 'Nog nooit vijf crossen achter elkaar gewonnen'

Wout van Aert is in topvorm, maar dat kan van Mathieu van der Poel niet gezegd worden...

wout van aert

Gisteren reden Wout van Aert en Mathieu van der Poel nog een halve cross zij aan zij (en deden daarin zelfs even aan synchroonveldrijden), maar dat zat er in Heusden-Zolder helaas niet in.

Waar Van der Poel gisteren nog een bliksemstart had en meteen op de voorgrond trad, starttte hij nu verder vanachter en was het juist Wout van Aert die goed weg was.

De Belg reed binnen mum van tijd solo; er stond geen maat op hem. Achter Van Aert vormde zich een groepje met onder andere Tom Pidcock en Corné van Kessel waarin Mathieu van der Poel in eerste instantie ook zat.

Maar terwijl Van Aert soeverein zijn voorspring uitbreidde, moest de wereldkampioen vanuit het niets het groepje laten gaan. Hij vond een groepje met Lars van der Haar, Ryan Kamp en Tim Merlier zo rond plek 10.

Van Aert maakte nog een smak in de zesde ronde, maar de zege kon hem niet meer ontgaan. Naar verluidt zou Mathieu van der Poel ook gevallen zijn en is dat de oorzaak van zijn offday. Uiteindelijk stapte hij na zes van de negen rondes af en komt hij dus ook niet voor in de top 10 (zie hieronder).

Morgen en woensdag kunnen Van Aert, Van der Poel en de andere heren even rusten in de drukke kerstperiode omdat de cross in Diegem is afgelast. Donderdag mogen ze weer aan de bak in Loenhout, voor een cross in het kader van de X2O Badkamertrofee.

Reactie Van Aert

"Ik heb nog nooit vijf crossen achter elkaar gewonnen. Dat zegt al genoeg. Gisteravond voelde ik de benen nog wel. Maar bij het losrijden vanochtend merkte ik al dat ik hersteld was. Ik had een perefecte start en had vanaf het begin het goede gevoel te pakken. Mathieu was niet zo goed weg en ik had al snel een kloof. Daarna heb m'n eigen koers kunnen rijden en dat was hier geen nadeel. Ik schoof nog wel weg op een paar boomwortels, dat was nog even een wake up call."

Cyclocross
  • Cor Vos