Interview | Muziekliefhebber Tobias Foss: 'John Mayer is iemand die het goed doet bij de renners van Jumbo-Visma'

Naast hard fietsen heeft Tobias Foss nog meer talenten. Zo is de Noor groot muziekliefhebber. Om te luisteren, maar ook om zelf te maken.

Foss
  • Tobias Foss Tobias Foss

"Mijn muzieksmaak beslaat een breed spectrum", vertelt hij in gesprek met Wieler Revue. "In de avond hou ik ervan om klassieke muziek op te zetten of te luisteren naar iemand als Andrea Bocelli. Maar als ik hard train, dan luister ik harde techno of hardrock. Al luister ik tijdens inspanning enkel muziek als ik binnen train, want buiten hou ik meer van de stilte om me heen."

De nummer negen van de jongste Giro d'Italia vindt het moeilijk een keuze te maken welk genre hij het liefst hoort, maar na enige aandringen kiest Foss voor softrock. "Iemand als John Mayer waardeer ik enorm. Ja, ik weet dat Sam Oomen ook fan van hem is. John Mayer doet het sowieso wel goed bij Jumbo-Visma."

"Net als Sam bespeel ik zelf ook instrumenten", gaat Foss verder. "Helaas hebben we nog niet samengespeeld. Toen ik jonger was heb ik samen met mijn zus piano leren spelen en later heb ik mezelf leren gitaarspelen. Wanneer je dat kan, krijg je andere instrumenten ook vrij snel onder de knie. Ik vind het fijn en ontspannend met muziek bezig te zijn naast het wielrennen."

Het gehele interview verschijnt over een paar weken in Wieler Revue #1 van 2022! Samen met Jonas Vingegaard gaat hij in op onder meer zijn toekomst bij Team Jumbo-Visma. Onze dubbeldikke seizoengids ligt binnenkort in de winkels!

Magazine
  • Cor Vos