Patrick Lefevere vocht via zijn Twitter-account al menig robbetje uit met journalisten, renners, ploegleiders en iedereen die iets had gedaan waar Don Patrick een andere mening over had.
Journalist Thijs Zonneveld moest het meermaals ontgelden en werd een loser en een halve coureur genoemd, Dylan Groenewegen moest in het gevang na zijn rol in de crash van Fabio Jakobsen en ook het conflict met z'n eigen renner Sam Bennett verdiende niet de schoonheidsprijs.
Maar op 27 september van het vorige jaar was het na een felicitatie aan het adres van Julian Alaphilippe, die net wereldkampioen was geworden, gedaan met de boze tweets en scheldkannonades. Hij bedankte z'n fanst, maar ook de haters en klaar was het.
Twitteraars zeggen wel vaker dat ze vertrekken van het medium om dan een week later weer schoorvoetend op hun schreden terug te keren, maar zo ging het niet bij Lefevere. Tot op de dag van vandaag blijft die tweet van de 27e z'n laatste.
Op het trainingskamp van QuickStep-Alpha Vinyl sprak Lefevere erover met enkele journalisten en Cyclingnews.com tekende het op. De manager van de succesvolle Belgische ploeg vertelde onder andere waarom hij ermee gestopt was en hoe dat in z'n werk ging.
"Ik begon ermee om directer te kunnen communiceren met de mensen, maar de aanvallen die ik te verduren kreeg, waren niet leuk om mee te maken. Het is ook duidelijk dat Vlaams geen Engels is en sommige mensen te lui waren m'n uitspraken goed te vertalen. Sommige mensen met maar 10 volgers vielen me aan alsof ik een crimineel was alleen maar in de hoop om dan straks 100 volgers te hebben."
Op een dag had Lefevere er genoeg van. "Op een gegeven moment zei ik tegen mezelf: wat ben je toch ook een stomme eikel dat je op je 66e nog zo in verlegenheid wordt gebracht door Twitter, je hebt Twitter helemaal niet nodig! Toen ben ik gestopt, en ik heb het nog geen seconde gemist", is Lefevere duidelijk.
- Cor Vos