HomePelotonpraatColumn | Ik zal nooit iets begrijpen van mensen die kniestukken dragen...

Column | Ik zal nooit iets begrijpen van mensen die kniestukken dragen op de fiets

Onze redacteur kan voor een hoop zaken in het leven begrip opbrengen, maar voor mensen die kniestukken dragen tijdens het fietsen... ;)

Op een zaterdagmiddag naar de IKEA gaan, patat friet noemen, uggs dragen (ja, ik heb het tegen jou, Thomas Dekker), lachen om Jandino Asporaat, elke zaterdagochtend met een bladblazer de herfstblaadjes van de ene plek naar de andere blazen, met je vrachtwagen een andere vrachtwagen inhalen die 0,3325632 kilometer per uur minder hard gaat dan de jouwe.

Ik kan er allemaal, tot op zekere hoogte, begrip voor opbrengen. We zijn nu eenmaal niet allemaal hetzelfde. De één blaast graag blaadjes weg of koopt een Billy, de ander fietst zichzelf op hetzelfde moment uit de naad in een strak pakkie.

Ik ben een begripvol, tolerant mens.

Maar dat houdt ergens op. En dat is zo'n beetje bij de schenen – of de kuiten, als je er van de andere kant tegenaan kijkt. Er is namelijk een groep mensen die bij een bepaalde temperatuur op de fiets besluit dat alles wat been is bedekt moet zijn, behalve een klein stukje huid tussen de sokken en het vermaledijde stuk textiel dat het onderwerp van deze column is.

(Je merkt het, ik krijg het woord voor dat vermaledijde stuk textiel amper uit m'n toetsenbord, zo'n stom, clownesk aandoend stuk stof vind ik het. Maar vooruit, ik zal het voor de duidelijkheid toch proberen…)

Kniestu… Nee, het lukt me niet! Haal even diep adem, André. Je kunt het! Pfffffffuuuuuhhhhuuu, daar gaan we nog een keer. Kniestukken. Bah! Ik ben even m'n handen aan het wassen na al deze viezigheid die aan m'n toetsenbord is ontsproten

*pauzemuziekje (hoofd-schouders-kniestukken-teen)*

Ben ik weer! Hoe kom ik er zo bij om over het K-woord te schrijven, vroeg je je misschien af terwijl ik even m'n handen aan het wassen was. Nou, onlangs schreef collega Tom een mooi stukje over zijn deelname aan een veldrit en hoe hij zich daar een vierderangs, bejaarde Van der Poel in slowmotion voelde.

In dat stuk stond een foto waar ik nog steeds niet van bijgekomen ben. Ik ontbrandde ter redactie in een scheldkarbonade waar meer biggetjes dan me lief zijn het slachtoffer van werden. Ook gij, Tom! De man naast wie ik nietsvermoedend al een halve dag had gewerkt, droeg het weekend ervoor nog het K-woord, zo was te zien op het kiekje.

Ik kon er niet bij dat een man die zo op z'n bureaustoel toch over z'n volledige verstandelijke vermogens beschikte, zich in het weekend had verkleed als een clown op wielen. Op de vraag of hij veel was opgeschoten met de paar centimeter blote benen had hij niet echt een antwoord.

Hij kon niet anders dan toegeven dat het er inderdaad een beetje raar uitzag en kniestukken overbodig zijn. “Voortaan zal ik óf alleen een korte broek dragen óf een korte broek met beenstukken eronder, O Grote Wielermodegod André”, sprak hij terwijl hij schuldbewust uit zichzelf in de hoek ging staan en daar de rest van de dag bij wijze van straf bleef staan.

De strafregels volgden een dag later: 'Ik mag geen kniestukken meer dragen' x 1000. Laat het niet alleen een wijze les zijn voor Tom, maar voor iedereen!

P.S. Het kan zijn dat de laatste twee alinea's iets bezijden de waarheid zijn, maar alles voor de goede zaak: een kniestukkenloze samenleving!

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

🎥 Beelden van boven: heel peloton inclusief motards dominoot omver, renners in sloot in Franse koers

In de grote koersen zijn echt heel grote valpartijen ons tot nu toe gelukkig...