Waar moet je op letten bij de aanschaf van fietstassen?

Handig voor je bikepackavonturen!

fietstassen

Momenteel zijn er in Nederland zo’n 23 miljoen fietsen te vinden. Daarmee komen we gemiddeld uit op meer dan één fiets per persoon. Er valt dus wel te concluderen dat wij Nederlanders enorm van fietsen houden! Het gaat hierin niet alleen om korte en gemakkelijke ritjes, maar ook voor lange en bepakte ritten pakken we al snel de fiets.

Hierin schuilt echter ook een nadeel van de fiets. Het is namelijk niet mogelijk om veel bagage te vervoeren als je op de fiets bent. Gelukkig zijn hier de fietstassen voor ontworpen. Deze maken van de fiets een waardig vervoermiddel.

Ben jij benieuwd waar je op moet letten tijdens de aanschaf van fietstassen? Lees dan snel verder! In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over.

Materiaal van de fietstassen

Als het om de aanschaf fietstassen gaat, dan is de keuze van het materiaal een van de meest invloedrijke factoren. Het materiaal bepaalt namelijk hoe zwaar, schade bestendig en waterdicht de fietstassen zijn.

Hierin geldt over het algemeen dat hoe ‘beter’ de fietstas is, hoe duurder deze ook zal zijn. We kunnen je hierin aanraden om altijd te kiezen voor een fietstas van hoge kwaliteit. Je gebruikt ze immers om belangrijke materialen in te vervoeren. Hoe hoger de kwaliteit van de tassen in dit geval is, hoe groter de kans dat deze producten veilig van a naar b vervoerd kunnen worden.

Uiterlijk van de fietstassen

Hoe functioneel de fietstassen ook zullen zijn, je wilt natuurlijk wel dat ze een beetje mooi zijn. Je kunt hierin je keuze het beste baseren op het uiterlijk van de fiets en de overige fietskleding die je draagt. Door de kleuren een beetje met elkaar te laten matchen kom je ook nog een beetje trendy voor de dag.

Je kunt dit het beste bewerkstelligen door de tassen bij dezelfde winkel te kopen als waar de rest van de fietskleding vandaan komt. In dezelfde winkel maken ze namelijk vaak gebruik van dezelfde kleuren en kleurelementen. Heb jij bijvoorbeeld fietskleding van AGU, dan kun je hier het beste ook de fietstassen vandaan halen!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met een commerciële partner

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Materiaal
  • Pixabay