🎥 Uit de oude doos: prachtige beelden Gent-Wevelgem 2015, waar Geraint Thomas de berm in waaide

Gent-Wevelgem op het programma. De perfecte aanleiding om nog eens de heerlijke beelden terug te kijken van de legendarische editie in 2015!

gent-wevelgem

Dat de Italiaan Luca Paolini in 2015 Gent-Wevelgem won, zullen vele mensen of zelfs wielerliefhebbers niet zo 1-2-3 weten - en dat Niki Terpstra tweede werd al helemaal niet. De Gent-Wevelgem van 2015 is namelijk voor altijd die van de wind.

Het waaieralarm heeft in de koers nog nooit zo luid geklonken. Het NK tegenwindfetsen is leuk, maar valt in het niet bij de beelden van die legendarische Gent-Wevelgem. Scheef op de fiets om de wind in de zij de baas proberen te blijven. Met de nadruk op proberen. Episch, epischer, epischt!

En daarom hebben we hieronder drie filmpjes (nou ja, die laatste heeft de lengte van een speelfilm..) voor je uitgezocht die op de dag dat storm Eunice over Nederland raast het heroïsche karakter van de Gent-Wevelgem van zeven jaar geleden perfect weergeven.

Thomas in de sloot, maar 39 finishers

Van de 200 gestarte renners haalden er uiteindelijk maar 39 de eindstreep. Meerdere renners werden letterlijk van hun lichte carbonnen fietsje geblazen of werden met fiets en al de berm in geblazen, onder wie Geraint Thomas, die in een sloot belandde.

Korte filmpje

Hier een kort filmpje van hoe het eruitziet als windkracht tienhonderd van de zijkant vol op jou en je carbonnen metgezel inbeukt. Een oneerlijke strijd; Geraint Thomas weet er alles van - overigens werd de Welshmen nog derde in deze koers.

Bijna twee uur beeld

En als je alle tijd hebt voordat je naar de koers van vandaag kijk, dan kun je hier bijna twee uur kijken naar het gevecht tegen de elementen. Sporza zette het online toen in 2020 alle koersen werden afgelast vanwege het coronavirus.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Cor Vos

Retro
  • Cor Vos