Mooie beelden! Pierre Rolland traint in Rwanda en ziet hoe ze daar de gekste dingen met de fiets vervoeren

Wat moet je met een aanhangwagen als je ook een fiets hebt? (Maar heel aero is het allemaal niet...)

pierre rolland

De 35-jarige Fransman Pierre Rolland maakte onlangs al zijn seizoensdebuut in de Ronde van Valencia en de Tour de Provence, maar ook hij koos net als bijvoorbeeld Tom Dumoulin voor een avontuurlijke stage om het seizoen verder voor te bereiden.

Waar Dumoulin de Colombiaanse hoogte opzocht en samen met Koen Bouwman ritten maakte met Laurens ten Dam, Taco van der Hoorn, Jan Willem van Schip en Rigoberto Uran (en een 12-jarig jochie..), daar koos Rolland voor het avontuur in Rwanda.

In het Afrikaanse land dat in 2025 het WK mag organiseren kun je ook prima op hoogte verblijven en trainen, al is het er soms wel wat gevaarlijk - mede daarom zag bijvoorbeel Victor Campenaerts af van een trainingskamp aldaar.

Maar Rolland ging dus wel en hij ziet tijdens z'n trainingen wel goed zit met de fietscultuur in het land. Lang niet iedereen kan zich een auto (laat staan een aanhanger) veroorloven in Rwanda en daarom is de fiets naast een transportmiddel voor de Rwandees zelf ook een middel om de gekste dingen van A naar B te brengen.

Tijdens zijn trainingskamp kwam de renner van B & B Hotels al twee keer iemand tegen die met een behoorlijk grote vracht op de fiets zat...

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.