Video | Mooie beelden uit Ecuador! Enorme mensenmasse én spannende finale tijdens nationale kampioenschappen

Beelden van een mooie strijd tussen Richard Carapaz en een in Europa onbekende renner, maar bovenal: wat veel volk! (En heerlijk enthousiast commentaar..)

richard carapaz
  • Richard Carapaz Richard Carapaz

We hebben allemaal die mooie beelden van het WK in Leuven nog wel op ons netvlies staan: een vrolijk dronken mensenzee (op de paar onverlaten na die het nodig vonden om Alaphilippe uit te jouwen). En er is de laatste tijd ook veel te doen over de fietscultuur in Colombia. Maar voor nu nemen we je even mee naar een ander Zuid-Amerikaans land: Ecuador.

Want ook daar ziet het fietsen schijnbaar in het dna. Hieronder zie je namelijk de beelden van een Vlaams aandoende WK-mensenzee tijdens de nationale kampioenschappen die gisteren werden verreden.

Al dat volk kreeg een mooie koers voorgeschoteld, want de net van een coronabesmetting herstelde olympisch kampioen moet het nipt afleggen tegen een andere Richard: de 22-jarige Richard Huera van de onbekende ploeg Team Banco Guayaquil-Ecuador.

In de laatste hellende stroken wordt EF Education-Easypost-renner Jhonathan Caicedo op het allerlaatst nog ingehaald. Dat alles begeleid door heerlijk enthousiast Zuid-Amerikaans commentaar. <3 wielrennen!

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.