HomeAchtergrondKoers deze week: sprinten op woensdag, Roglic over kasseien op donderdag en...

Koers deze week: sprinten op woensdag, Roglic over kasseien op donderdag en zaterdag het eerste monument van het jaar

Er is weer genoeg koers deze week met Milaan-Sanremo als absoluut hoogtepunt.

Nokere Koerse

Na twee dagen zonder koers is het woensdag weer raak met Nokere Koerse, vorig jaar bij de mannen verrassend gewonnen door Ludovic Robeet. Bij de vrouwen won Amy Pieters. Bij de mannen wordt er dit jaar vooral gekeken naar Pascal Ackermann, Cees Bol en Tim Merlier. Verder zal ook een aantal renners de koers hard willen maken. Vooral Victor Campenaerts en Sep Vanmarcke zullen het van een harde koers moeten hebben.

De uitzending van de vrouwen begint om 12u15 op Sporza en een kwartier later begint de uitzending op Eurosport. De uitzending van de mannen begint om 14u15 (Sporza) en 16u30 (Eurosport).

Milaan-Turijn

Ook morgen: Milaan-Turijn. De laatste jaren werd de Italiaanse koers in het najaar gereden, maar vroeger was Milaan-Turijn een voorbereidingskoers op Milaan-Sanremo. Die traditie is dit jaar weer in ere hersteld. Het parkoers gaat een beetje op en af, maar de kans is groot dat het in een sprint eindigt.

Onder meer aan de start van Milaan-Turijn: Greg Van Avermaet, Mark Cavendish en Alessandro Covi. De uitzending op Eurosport start om 14u50.

Vorig jaar verraste Ludovic Robeert in Nokere Koerse

GP Denain

De mini-Roubaix staat donderdag op de planning. Er worden twaalf gravelstroken bedwongen in en rondom Denain. De koers mag uitpakken met een mooie startlijst, want onder anderen Jonas Vingegaard, Primoz Roglic en Adam Yates willen zich testen op kasseien richting de Tour de France-etappe over keien van komende zomer.

Wat betreft de overwinning zal eerder gekeken worden naar Dylan van Baarle, Jhonatan Narvaez, Oliver Naesen, Taco van der Hoorn en Gianni Vermeersch. GP Denain is vanaf 14u te volgen op Eurosport.

Bredene Koksijde Classic

In Bredene Koksijde Classic vrijdag staan grotendeels dezelfde renners aan de start als in Nokere Koerse: Pascal Ackermann, Cees Bol en Tim Merlier. Vanaf 14u30 is het te volgen op Sporza en op Eurosport beginnen ze een halfuurtje later.

Milaan-Sanremo

De grote vis van deze week: Milaan-Sanremo. In het eerste monument van het jaar zijn Wout van Aert, Caleb Ewan, Tadej Pogacar, Tom Pidcock en Jasper Philipsen de grote favorieten. De koers staat weliswaar bekend om de lange en trage aanloop naar de finale, maar bij Eurosport beginnen ze er toch al om 9u50 aan.

Trofeo Alfredo Binda & Cholet Pays de la Loire

Op zondag staat de Trofeo Alfredo Binda voor vrouwen op het programma en in Frankrijk de Cholet Pays de la Loire. De uitzendingen beginnen om 14u45 (Trofeo Alfredo Binda) en 16u (Cholet Pays de la Loire).

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Annemiek van Vleuten doet ontboezeming over WK in Bergen: ‘Ik was zo depressief, de zwaarste drie dagen die ik gekend heb’

Annemiek van Vleuten blikte in de podcast van oud-wielrenners Bobby Julich en Jens Voigt,...

Flinke domper: Ceylin Alvarado moet passen voor crossweekend

De 25-jarige veldrijdster van Alpecin-Deceuninck is namelijk ziek en voelt zich niet fit genoeg...

Wout van Aert bevestigt min of meer Giro-deelname en maakt ambitie duidelijk

Alles wijst erop dat Wout van Aert in 2024 voor het eerst in zijn...

Management Toon Aerts waarschuwt: ‘Consumeer zondag geen zuivelproducten in Flamanville’

Het Franse stadje is de plek waar zowel Toon Aerts als Shari Bossuyt positief...

Meer zoals dit

Annemiek van Vleuten doet ontboezeming over WK in Bergen: ‘Ik was zo depressief, de zwaarste drie dagen die ik gekend heb’

Annemiek van Vleuten blikte in de podcast van oud-wielrenners Bobby Julich en Jens Voigt,...

Tourbaas Prudhomme verheugt zich op Evenepoel: ‘Hij kan de Tour op z’n kop zetten’

Gisteren werd het parkoers van he Grand Départ voor de Tour de France van...

Warre (22) wordt prof bij Soudal Quick-Step: ‘Als kind lag ik in coma en mocht ik drie jaar niet koersen’

Elke jonge coureur droomt ervan om profrenner te worden, maar zo'n profcarrière is enkel...