Boze Jumbo-Visma-directeur Richard Plugge over ploeg Van der Poel: 'Wil je nou winnen of waar rij je eigenlijk voor?' 

De grote baas bij Jumbo-Visma was na afloop van Milaan-Sanremo niet te spreken over het koersgedrag van Alpecin-Fenix.

richard plugge
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma

Met een achtste plek van Wout van Aert was het resultaat van Jumbo-Visma enigszins teleurstellend in Milaan-Sanremo. In 2020 won de ploeg met Van Aert La Primavera nog, maar dat zat er nu niet in en dat kwam volgens algemeen directeur mede door het gedrag van andere ploegen.

Plugge richt in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws zijn pijlen vooral op Alpecin-Fenix, de ploeg van Mathieu van der Poel, die zijn comeback maakte in Milaan-Sanremo en uiteindelijk derde werd.

"Onze Jos van Emden heeft 250 kilometer alleen op kop van het peloton gereden. Van QuickStep-Alpha Vinyl snap ik het nog vandaag, maar van Alpecin-Fenix niet. Dan denk ik: ‘Wil je nou winnen of waar rij je eigenlijk voor?’ Maar het maakt niet uit, wij hebben onze verantwoordelijkheid wél genomen."

Dat Mathieu van der Poel na lange tijd zonder koers weer zijn rentree maakte in het peloton, was volgens de algemeen directeur van de geelzwarte ploeg geen excuus voor het niet nemen van de verantwoordelijkheid.

"Dat was slechts een rookgordijn. Als Van der Poel start, doet-ie mee om te winnen. Dit is geen wedstrijd waar je ‘effe’ gaat trainen. We wisten allemaal dat hij zou meedoen. Dat is mooi, want we hebben hem nodig. Het is wat het is, dit was weer een wijze les. Straks is QuickStep op oorlogssterkte en hebben we wél een bondgenoot."