Zien om te geloven: Egan Bernal traint twee maanden na zware trainingsongeval weer op de weg

Het herstel van Egan Bernal lijkt heel goed te verlopen.

Bernal
  • Egan Bernal Egan Bernal

De wielerwereld werd opgeschrikt toen Egan Bernal eind januari bij een trainingsongeval zwaar geblesseerd raakte. Bernal reed tijdens een training vol tegen een bus op. "Toen ik in het ziekenhuis aankwam, hebben ze me direct verdoofd omdat ik zoveel pijn had. Toen ik wakker werd, vertelden ze me dat ik dood had kunnen zijn. Ik had 95 procent kans om te sterven of op een dwarslaesie."

De Colombiaan mag dan geluk hebben gehad, maar dat neemt niet weg dat zijn blessurelijst ellenlang was. Hij liep meerdere verwondingen op, zoals een gebroken ruggenwervel, een gebroken dijbeen, een gebroken knieschijf, een borsttrauma, een geperforeerde long en meerdere gebroken ribben.

Over koersen in het huidige seizoen werd voorlopig nog niet gesproken door Bernal en zijn ploeg INEOS Grenadiers. De klimmer zou dit jaar terugkeren in de Tour de France om daar Pogacar en Roglic het vuur aan de schenen leggen. Dat komt weliswaar te vroeg, maar het herstel van Bernal lijkt wel de goede kant op te gaan.

Wellicht dat de Vuelta a España nog in beeld komt, want afgelopen weekend heeft Bernal voor het eerst weer een ritje gemaakt op de weg. "De gelukkigste dag van mijn leven. Na twee maanden en twintig gebroken botten ben ik hier weer. Tot ziens op de weg", voegde Bernal toe aan zijn Instagram-bericht.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.