Patrick Lefevere: 'Had ook interesse in Girmay, maar ik heb nooit een serieuze kans gekregen' 

De ploegbaas van QuickStep zegt dat hij heus niet heeft zitten slapen, maar simpelweg geen kans maakte...

patrick lefevere
  • Patrick Lefevere Patrick Lefevere

Biniam Girmay is the next big thing in het wielrennen. Na zijn prachtige zege in Gent-Wevelgem is hij hot. Velen vragen zich af waarom zo'n talent bij - met heel veel respect voor Intermarché-Wanty-Gobèrt - zo'n relatief kleine ploeg rijdt. Het antwoord is dat het een bewuste keuze is.

Dat blijkt uit de woorden van Patrick Lefevere in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. Daarin zegt de manager dat hij ook naar de diensten van de Afrikaan hengelde.

"We wisten al dat hij Evenepoel bij de juniors geklopt had en ik ben dan zijn uitslagen blijven volgen”, aldus Lefevere. “Hij had nog een driejarig contract bij Delko Marseille en toen die ploeg in moeilijkheden raakte, heb ik tegen zijn manager gezegd dat we geïnteresseerd waren en dat hij me iets moest laten weten als hij er weg kon."

Maar Lefevere kreeg geen positief bericht van de manager. "Er is me gezegd dat hij liever naar Intermarché ging omdat hij vreesde dat hij bij ons niet in de ploeg zou geraken. Ik heb met andere woorden nooit een serieuze kans gekregen. Ik weet niet wie er bij Intermarché verdienste aan heeft, maar ze hebben een goede zet gedaan door hem binnen te halen."

Reactie manager Girmay

De manager die Patrick Lefevere de deur wees voor wat betreft de interesse in Biniam Girmay is Alex Caera - hij is overigens ook de manager van ene Tadej Pogacar. De Italiaan wimpelde ook andere topteams af. "Een team zoals UAE of Quick-Step, waar al veel kampioenen rijden, vonden we niet ideaal voor zijn carrière . Intermarché was voor hem een interessante optie, los van de duur van het contract of het salaris dat er aan vast hing."

Het bleef niet bij de belabgstelling van UAE en QuickStep. "Na de teams die vorig jaar al kwamen aanklopten, informeerden ook Bike Exchange, Ineos, AG2R en Trek-Segafredo in 2022. De halve World Tour wil Biniam nu, maar hij is gelukkig bij Intermarché, waar hij het vertrouwen krijgt als kopman. We zullen binnenkort met hen praten over zijn toekomst", aldus Carera.