Yves Lampaert vergelijkt zichzelf met duif na afzondering van vrouw: 'Die vliegen dan rapper naar huis, hopelijk geldt dat ook voor mij'

De Belg die droomt van de zege in Parijs-Roubaix en z'n gezin moesten opnieuw de nodige opofferingen maken in aanloop naar de koers. Hij vertelt erover.

yves lampaert
  • Yves Lampaert Yves Lampaert

Als er iemand is in het huidige profpeloton die droomt van een zege in Parijs-Roubaix dan is het Yves Lampaert wel. De West-Vlaming offert veel op voor de kasseienkoers die hem zo lief is. Liever dan z'n vriendin Astrid? Dat natuurlijk niet, maar in de periode vlak voor de helleklassieker misschien een beetje...

Vorig jaar sliepen ze na de geboorte van zoontje Aloïs apart zodat de Belg niet gestoord werd in z'n broodnodige nachtrust en ook dit jaar moest het gezin Lampaert weer het nodige opofferen in de aanloop naar de Hel van het Noorden.

Aan Wielerflits vertelt hij dat hij al drie weken 'op vakantie' is in eigen land. Sinds de maandag voor Dwars Door Vlaanderen (28 maart) verblijft hij in een hotel en heeft hij vriendin en zoontje niet meer kunnen knuffelen. De eerste paar dagen gewoon omdat de ploeg daar zat, maar later omdat zijn vriendin positief testte op corona.

"Het was op vrijdag dat ik dat nieuws kreeg. Toen wist ik dat niet meer naar huis kon. Dat is vervelend, maar gezien de omstandigheden was het de enige oplossing. Ons Aloïske had ook een dag koorts, een loopneus en een hoestje. Het ventje heeft er niet te veel last van gehad, maar toch… Ik kon het risico niet nemen. Stel dat ik de voorbije dagen zelf positief testte op covid, dát was pas een drama geweest."

En bovendien kan de goedlachse Lampaert op z'n Cruijffiaans van het nadeel een voordeel maken. "Die aparte aanloop naar Parijs-Roubaix hoeft niet nadelig te zijn. Ze doen dat toch soms met de duiven ook? De beestjes even op weduwschap zetten‘. Daarna vliegen ze rapper naar huis. Hopelijk geldt dat vandaag voor mij ook."