Video | Ook Wout van Aert had dubbelgevouwen wiel á la ploeggenoot Laporte

Er zijn beelden van de pech die Wout van Aert kreeg in het Bos van Wallers en er vallen twee dingen op: ook het wiel doormidden en voorbeeldige hulp van Timo Roosen. De beelden uit Het Bos!

wout van aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Terwijl de lichte springveren zich opmaken voor de Waalse Pijl, komen er nog steeds beelden uit Parijs-Roubaix naar buiten die het nodige verklaren. Zo zagen we zondag Wout van Aert opeens achteraan de groep door het Bos van Wallers rijden.

Dat kwam door een lekke band, zo hoorden we in de koers al. Maar van die situatie zijn nu ook beelden; het lijkt erg op het 'geval Laporte', de Franse ploeggenoot van Van Aert, die viral ging met z'n dubbelgevouwen wiel - een wheel taco zoals de Engelsen het mooi noemen.

Uit beelden van Het Nieuwsblad blijkt dat ook Wout van Aert daar mee te kampen had in Het Bos. We zien het wiel niet dubbelvouwen, maar hij staat er wel mee langs de kant van de weg.

Niet heel lang, want dat is het tweede dat opvalt: Timo Roosen is de voorbeeldige knecht en geeft zijn fiets in een razendsnelle pitstop aan Wout van Aert en redt daarmee wellicht de koers van de Belgisch kampioen.

Overigens moeten we nu niet meteen Shimano gaan shamen omdat ze waardeloze wielen zouden hebben, want hoogstwaarschijnlijk is het zo dat zowel Laporte als Van Aert een tijdje met de lekke band en dus op hun velg over de kasseien rijden. Daar zijn de wielen uiteraard niet op gebouwd.

Wout van Aert miste de Ronde van Vlaanderen, maar knoopt nog een weekje vast aan z'n voorjaar door zondag te starten in Luik-Bastenaken-Luik, een koers die doorgaans wat vriendelijker is voor het materiaal. Jumbo-Visma moet het in La Doyenne wel stellen zonder Primoz Roglic, die last heeft van z'n knie.