Larry Warbasse knalde in L-B-L met z'n klokkenspel op de bovenbuis met 70 per uur: 'Met niets te vergelijken'

De Amerikaan weet het mooi - en wel een beetje recht voor z'n raap op z'n Amerikaans - te beschrijven...

larry warbasse

Julian Alaphilippe is met een onder andere een klaplong en gebroken ribben het grootste slachtoffer van Luik-Bastenaken-Luik, waarin ook veel andere renners geblesseerd raakten bij een massale valpartij.

Ook de Amerikaan Larry Warbasse moest opgeven in La Doyenne, maar had daar op Twitter achteraf wel een heel aparte verklaring voor. Of beter gezegd; de nachtmerrie van veel mannen.

De 31-jarige renner van AG2R Citroën knalde namelijk n volle vaart, met 70 kilometer per uur met z'n zaakje in aanraking met z'n eigen fiets. In de tweet zegt Warbasse dat hij in z'n jeugd wel een paar keer in z'n ballen is geslagen, maar dat dat helemaal niks is vergeleken bij wat hem in L-B-L overkwam. We kunnen ons er alles bij voorstellen...

Larry Warbasse rijdt sinds 2019 voor AG2R Citroën en reed dit seizoen de Ronde van Catalonië en de Amstel Gold Race, Brabantse Pijl plus de Waalse klassiekers voor de Franse ploeg. Z'n grootste overwinning is een etappe in de Ronde van Zwitserland in 2017. Dat was een goed jaar voor 'm, want toen werd hij ook Amerikaans kampioen.