Merijn Zeeman bevestigt interesse Jumbo-Visma in Dylan van Baarle: 'Maar het wordt moeilijk' 

De sportief directeur maakt gene geheim van de interesse, maar er zijn nogal wat beren op de weg.

dylan van baarle
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Dylan van Baarle Dylan van Baarle

Na z'n fantastische zege in Parijs-Roubaix werd Dylan van Baarle door alles en iedereen volkomen terecht de hemel in geprezen. Z'n collega's gunden het allemaal en ook oud-wielrenners waren vol lof.

Bovendien loopt het contract van de Zoetermeerder mnet INEOS Grenadiers aan het einde van het seizoen af en dus staan ook de grote World Teams te dringen om de diensten van Van Baarle. Het lekte al uit, maar ook het Nederlandse Jumbo-Visma is een van die ploegen.

Sportief directeur Merijn Zeeman steekt dat in een interview met Velonews ook niet onder stoelen of banken. "Ik mag nog niets zeggen, maar het is zinloos om onze interesse in Van Baarle te ontkennen. Hij is één van de beste Nederlandse renners. We zijn een internationaal team, maar met een Nederlandse kern. Dan is het logisch dat we goede Nederlandse renners willen. Maar hij is bovenal één van de beste klassieke renners ter wereld. Daarnaast is hij ook één van de beste ploegmaten dat een team zich kan wensen."

De sportieve baas bij Jumbo-Visma beseft wel dat er meer kapers op de kust zijn. "Uiteraard willen we dolgraag dat hij komt, maar ik kan echt niet zeggen of het zal gebeuren. Het wordt in ieder geval moeilijk. Er zijn veel teams die hem willen, inclusief zijn eigen team. Zij hebben fantastisch werk geleverd met hem, en daar kunnen we alleen maar respect voor hebben", besluit hij met een complimentje aan INEOS Grenadiers.