Giro | Kelderman verliest kans op goed klassement op Blockhaus: 'Spaken klapten van de druk en had last van mijn rug, het was niet mijn dag'

Wilco Kelderman kende ondanks de zege van ploegmaat Jai Hindley een onwijze baaldag.

Kelderman
  • Wilco Kelderman Wilco Kelderman

In de afdaling van de voorlaatste klim had Kelderman materiaalpech, waarna hij nooit meer van voren is geweest. Tegen In het Wiel: "Dit had ik me anders voorgesteld. Het liefst had ik van voren gezeten natuurlijk. In de afdaling van de voorlaatste klim reed ik een spaak uit mijn wiel. Ik denk dat de schijfremmen heel heet worden en die spaken vervolgens warm worden. Die klapten gewoon door de druk, want het was een hele snelle afdaling."

Nadien was de etappe zo goed als over voor de Nederlander. "Twee keer van fiets wisselen en daardoor zat ik al op apegapen voor de klim. Ik dacht: dit gaat ‘m niet meer worden. Ik had ook last van mijn rug, het was niet mijn dag. Het is gewoon kut."

Hoewel Kelderman de eerste week een goede indruk maakte, komt het tijdsverlies niet als een grote verrassing voor hem. Hij kende immers een slechte winter en in Luik-Bastenaken-Luik kwam hij tot overmaat van ramp ten val met een hersenschudding als gevolg. "Op zich gaat het wel oké, maar her en der zijn er wat pijntjes. Het was kort dag om terug te komen. De eerste etappes waren goed, maar dat was ook niet heel lastig. Dan wordt snel gedacht: Wilco is in orde. Maar nu begint het pas."

En nu? "Ik ben blij dat Jai gewonnen heeft. Daar kunnen we voor rijden en de Giro d’Italia is ook voor mij nog niet over. Misschien dat ik voor een etappezege kan gaan. De voorbereiding is niet goed geweest. Je hoopt dat het goed genoeg is, maar je weet eigenlijk al dat het moeilijk wordt. Heel jammer."

Nieuws
  • Cor Vos