Video | Gekste wielwissel ooit in Tro Bro Leon: mannen met pruiken, rondstuiterende wielen en een radeloze Laurent Pichon

Dit had ook niet misstaan in Lachen Om Homevideo's of een soortgelijk programma...

tro bro leon

De Tro Bro Leon is van zichzelf al een soort cultkoers. De mix van Parijs-Roubaix en Strade Bianche door het Bretoense land (letterlijk, want ze rijden soms nog net niet ín een maïsveld) staat bijvoorbeeld bekend om het (levende) varkentje dat de beste thuisrenner wint.

Maar bij de editie van afgelopen zondag bleek dat het allemaal nog gekker kon. Het slachtoffer daarvan was Arkea-Samsic-renner Laurent Pichon. De 36-jarige Fransman reed in de kop van de koers toen hij op 7 kilometer lek reed (waarschijnlijk, want hij leek er niet helemaal zeker van te zijn).

Vanaf dat moment gebeuren er een hoop dingen. Patrick Broe van Lantern Rouge maakte er een mooi filmpje van waarin hij de gekste en grappigste wielwisse ooit eens goed onder de loep neemt. Kijk en geniet (en heb meelij met die arme Laurent...)

Pichon werd overigens nog zevende en hij kon na de koers toch nog aan de champagne want zijn ploeggenoot Hugo Hofstetter won de koers in een sprint a deux met Luca Mozzato. Connor Swift, ook al van Arkea-Samsic werd derde. Arnaud de Lie won de sprint van het groepje waarin Pichon uiteindelijk ook zat en werd vierde.

Pelotonpraat
  • Lantern Rouge
  • Lantern Rouge / Eurosport