Wout van Aert taalkunstenaar met woordspeling na te vroeg juichen in Dauphiné

Een vervelend moment voor Wout van Aert, maar hij maakte er wel een schitterende grap over met Gaudu...

wout van aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Wout van Aert dacht gisteren op het skistation van Chastreix als eerste over de meet te komen in een sprint na een klim(metje), maar hij juichte te vroeg en zag David Gaudu nog langs 'm komen.

De Belg van Jumbo-Visma had het tijdens het juichen al door, maar toch was het een extra pijnlijk moment voor 'm. Als anderen het gebeurt, lach je ermee, zei Van Aert direct na afloop (z'n hele reactie in het artikel hieronder).

Maar Wout van Aert is iemand met gevoel voor zelfspot en dus kon hij ook wel lachen met zichzelf, zo bleek uit de reactie op een ook al best wel lollig tweetje van David Gaudu na afloop.

De Fransman twitterde namelijk 'Mais wout the fuck' na z'n onverwachte zege. Maar waar op de fiets de comeback voor Gaudu was, daar was die op Twitter voor Wout van Aert. Die reageerde namelijk met de nu al legendarische quotetweet 'Gaudu-verdomme'. Gaud.. ehh Goud, Wout!

Op woordgrapjesgebied haalde Van Aert dus al z'n gram, maar hij kan dat vandaag tijdens de 32 kilometer lange vlakke tijdrit ook op de fiets doen.

Het zal niet eenvoudig worden om z'n tweede etappezege deze Dauphiné binnen te halen, want ene Filippo Ganna staat ook aan het vertrek. Van Aert zou dus revanche kunnen nemen voor het op enkele seconden 'verloren' WK in eigen land.