Pascal Eenkhoorn: 'Ik was een grote favoriet, maar het is toch een beetje onverwachts'

National Championships Netherlands elite men

Pascal Eenkhoorn kwam in de slotfase op kop te zitten samen met de minder snelle Daan Hoole. Op de laatste keer VAM-berg maakte de renner van Team Jumbo-Visma het overtuigend af. "Heel gaat dit", was zijn eerste reactie voor de camera's van de NOS. "Een beetje onverwachts, maar mooi dat ik het kon afronden. Het was een tactische koers, zoals altijd op het NK. En ik had gewoon goede benen."

Team Jumbo-Visma heeft de gehele koers onder controle gehad. In de achtervolgende groep op het tweetal vooraan deden Sam Oomen en Mike Teunissen storend werk. "Uiteindelijk hadden we een overtalsituatie. Daan sprong weg en ik ben met hem meegegaan. Als je met z'n tweeën rijdt, weet je wel hoe de verhoudingen zijn. Daan zei ook dat ik langere beuren moest doen. Dat geeft wel aan dat hij op zijn limiet zat."

Bovendien kon Eenkhoorn zijn snelheid benutten in de slotfase. "Normaal ben ik ook snel op deze aankomst. Hij reed ook goed door, er was geen tactisch steekspel. Daarna kon ik het toch afmaken. Ik ken het hier goed. Ik kom hier niet ver vandaan en dus ken ik de omgeving goed."

Eenkhoorn werd vooraf al bestempeld als een van de grote favorieten. "Ik was inderdaad een van de grote favorieten. Om het dan af te maken en zo in de geschiedenis van het Nederlands wielrennen te staan, is prachtig. Er werd veel naar ons gekeken, maar zoals nu konden we het uitspelen. Dan is het in ons voordeel. Gelukkig is het dit jaar weer gelukt."

Nieuws
  • Vamberg - Nederland - cycling - Daan Hoole (Netherlands / Team Trek - Segafredo) - Pascal Eenkhoorn (Netherlands / Team Jumbo-Visma) - Taco Van Der Hoorn (Netherlands / Team Intermarche - Wanty - Gobert Materiaux) pictured during National Championships Netherlands men elite - Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022