Entourage Sagan komt met merkwaardige verklaring over Van Aert: 'Relatie is gezond slecht'

Van zo'n woordenspel kan Mark Rutte nog wat leren... Het vingertje van Peter Sagan naar Wout van Aert krijgt een vervolg.

Tour de France 2022 stage 3

Eerst vroeg iedereen zich af voor wie dat vingertje en de scheldwoorden van Peter Sagan na de sprint in de derde etappe van de Tour bedoeld waren.

Dat bleek Wout van Aert te zijn. In een wat cryptische verklaring gaf de Slowaak tekst en uitleg. Over cryptiche verklaringen gesproken... Ook Gabriele Uboldi liet van zich horen.

De Italiaan behoort al jaren tot de entourage van Peter Sagan en kunnen we bestempelen als zijn woordvoerder. En dus voerde hij op de rust/reisdag ook het woord over het vingertje, opgetekend door Het Laatste Nieuws. Dat begint met een vrij aparte zinsconstructie...

"Ze hebben een gezonde slechte relatie. Maar ze hebben wel respect voor elkaar. Daar zijn ze allebei verstandig genoeg voor. Hij wees met de vinger en dat was niet om Wout te feliciteren, maar ik lees veel bullshit."

Uboldi vervolgt over het incident. "Hij vond de sprint niet gevaarlijk. Er was ruimte om te remmen en hij vond ook niet dat Wout hem opzettelijk klem zette. Wel is hij van oordeel dat Wout geen correcte lijn reed."

Hij blikt ook nog even vooruit op de strijd voor het groen. "Peter weet dat Van Aert met voorsprong de favoriet is. Wat zondag gebeurd is, geeft hem dus géén boost. Maar hij weet ook dat de Tour lang is en dat er altijd iets kan gebeuren. Dus hij doet voluit mee voor de groene trui. Zonder stress, maar wel serieus."

Tour de France
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022