Tour | Jasper Philipsen wint op social media wél (maar krijgt het ook te verduren van anderen)

Jasper Philipsen juichte in de Touretappe van gisteren omdat hij niet wist dat Wout van Aert voor het peloton reed. Reden voor mooie (zelf)spot op social media!

Tour de France 2022 stage 4

Eigenlijk kon Jasper Philipsen het na afloop nog niet geloven; dat er iemand voor zo'n op hol geslagen peloton in z'n eentje vooruit kon blijven.

Maar dat was wel precies wat Wout van Aert gisteren in de Touretappe naar Calais op indrukwekkende wijze deed. Philipsen sprintte daarachter naar de tweede plaats, maar dacht vijf seconden gewonnen te hebben.

In die vijf seconden juichte hij de longen uit z'n lijf en dan weet je het wel: je gaat een beetje bespot worden door je collega's. Alberto Bettiol gaf het stokje - dat hij had gekregen van Wout van Aert na te vroeg te juichen in de Tour de Suisse - door aan Philipsen. Die nam dat sportief in ontvangst.

Maar hij won op social media vooral door deze tweet, die hij vrij snel na aankomst postte. Daarin refereerde hij aan de vele tweede plaatsen van Wout van Aert, die daar wel een beetje klaar mee was.

En inderdaad, Thijs Zonneveld, in zekere zin was Philipsen gisteren ook als eerste mens over de meet in Calais...

Vandaag dokkeren de Tourrenners over de kasseien in een rit naar Arenberg. Omdat het niet de allerzwaarste kasseien zijn die we uit Parijs-Roubaix kennen, moeten we niet helemaal uitsluiten dat Philipsen zich andermaal in de debatten mengt. Misschien kan hij nu wel voor de eerste plaats sprinten...

Pelotonpraat
  • Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022