Armstrong: 'Deze Tour is verre van gedaan, maar Pogacar mag op Alpe d'Huez geen tijd verliezen'

Lance Armstrong had de ineenstorting van Tadej Pogacar op de Granon niet zien aankomen, maar de Tour is allerminst beslist aldus The Boss.

Tour de France 2022 stage 11

"Wat er ook gebeurt, Pogacar mag vandaag op Alpe d'Huez niet méér tijd verliezen. Dan verliest hij ook de Tour de France", zegt Armstrong in TheMove. Ik zou de rit van vandaag gebruiken om te bekomen van de klap van de Granon. Het is heel moeilijk om te herstellen als je zo diep bent gegaan. Toch denk ik nog steeds dat Pogacar de Tour gaat winnen."

"Natuurlijk, als hij ziet dat Vingegaard een moeilijk moment heeft dan moet ie aanvallen. Maar normaal gesproken is dit niet de dag om tijd terug te pakken. Ook de dagen na Alpe d'Huez komen er superzware etappes aan. Pogacar moet wachten op kansen om tijd terug te pakken. Er komen nog genoeg mogelijkheden aan. Hij hoeft niet in één dag drie minuten terug te pakken. Een minuutje hier, een half minuutje daar. Maar hij zal geduld moeten hebben. Deze Tour is verre van gedaan. De grote vraag vandaag is: wat gaat Jumbo-Visma doen? Zij hebben hun voet op Pogacar's nek. Zij moeten proberen daar maximaal van te profiteren om hem meer tijd aan te smeren."

Tour de France
  • Photo: Kei Tsuji/SCA/Cor Vos © 2022