Thomas Pidcock: 'Slalommen tussen mensen en vlaggen kan alleen maar op Alpe d"Huez'

Thomas Pidcock heeft met een geweldige prestatie zijn merkteken geplaatst op Alpe d'Huez. Met crazy afdalingen en strakke beklimmingen reed hij iedereen murw.

Tour de France 2022 stage 11

Mocht Tom Pidcock de rit niet gewonnen hebben, was hij sowieso al een artikel waard voor zijn dalerscapaciteiten. Met ware doodsverachting smeet hij zich in de afdaling van de Galibier en de Croix de Fer en maakte daar het verschil met het peloton. Ook bergop op weg naar het skidorp van Alpe d'Huez reed hij iedereen uit het wiel.

Tom Pidcock: "Niet slecht, hè. Een etappewinst in mijn eerste Tour de France is geweldig. Bedoeling was om voor de ritzege te gaan via de ontsnapping. Dat moest eerst al lukken. Ik had de voorbije dagen wat tijd verloren en hoopte op vrijheid van Jumbo Visma. We mochten wegrijden, gelukkig. Ik deed het vooral in de afdaling want bergop zou het verschil misschien niet zo groot kunnen worden."

Een geweldige ervaring voor de Brit, die na zijn wereldtitel veldrijden en zijn olympische titel mountainbiken nu ook een etappe in de Tour toevoegt aan zijn erelijst.

Pidcock: "Dit was één van mijn mooiste ervaringen op de fiets. Slalommen tussen de mensen en de vlaggen, dat kan alleen op Alpe d'Huez. En dan was ik ook nog eens op pad met legende Chris Froome. Goed, het is niet meer de Froome die hij ooit was, maar ik kon hem toch maar kloppen vandaag."

Geen categorie
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022