Vingegaard en Van Aert over bewogen dag: 'We kregen te horen dat er weer een protestactie was en dat zorgde voor chaos'

Wout van Aert viel bijna, Jonas Vingegaard viel helemaal. Zij vertelden over de bewogen dag naar Carcassonne.

Tour de France 2022 stage 15

Het was een slechte dag voor Team Jumbo-Visma: Primoz Roglic gaf voor de rit op, Steven Kruijswijk viel halverwege en moest de strijd staken en vervolgens viel ook leider Jonas Vingegaard over ploegmaat Tiesj Benoot heen. De Deen over de baaldag: "Na de opgave van Steven en de val van Tiesj en mijzelf, kan ik inderdaad niet spreken van een goede dag."

De val van Vingegaard was niet heel goed te zien tijdens de uitzending. "Tiesj viel voor me en ik kon hem niet meer ontwijken, maar dat hoort nu eenmaal bij het wielrennen. Ik kwam ten val op mijn linkerzijde, maar het lijkt al bij al goed mee te vallen. Hopelijk gaat het met Tiesj ook goed."

Van Aert

Van Aert stond even eerder al bij de valpartij van Steven Kruijswijk, maar heeft zelf het asfalt niet gekust. "We kregen te horen dat er weer een protestactie was. Blijkbaar is het normaal dat zoiets kan. Er werd gezegd dat we wellicht zouden stoppen en dat zorgde voor chaos. Er werd hard geremd en Steven reageerde te laat. Ik kon de val nog net ontwijken."

Van Aert kwam pas terug nadat Vingegaard en Benoot al gevallen waren. "Toen ik terugkwam, zag ik de ploeg bij Jonas na zijn val. Bij hem lijkt het mee te vallen, Tiesj is zwaarder gevallen." Van Aert werd ook nog tweede in de uitslag, maar maakte een foutje in de aanloop door Philipsen binnendoor te laten komen. "Jasper verraste me aan de binnenkant van de bocht. Hij deed het slim en sterk. Ik kon hem niet meer remonteren."

Geen categorie
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022