Marianne Vos slaat dubbelslag: 'Die pijnlijke benen zijn het absoluut waard'

In de tweede etappe sloeg Marianne Vos een dubbelslag. Zodoende gaat Team Jumbo-Visma gewoon verder met winnen.

Tour de France women (2.WWT) - stage 2

Waar Vos op de Champs-Élysées genoegen moest nemen met een tweede plaats, daar kon ze het in de tweede rit wel afmaken vanuit een kopgroep met onder anderen Elisa Longo Borghini en Katarzyna Niewiadoma, twee van de schaduwfavorieten voor de eindzege.

Voor de camera's van de NOS moest de overwinning duidelijk nog even bezinken bij Vos. "Ja, dit is onbeschrijfelijk. Ik heb nog niet echt woorden voor dit. Ik ben naar de Tour gekomen voor een ritoverwinning. We verwachtten vandaag de nodige chaos en dat bleek ook zo."

Van die chaos maakte de kopvrouw van Team Jumbo-Visma dankbaar gebruik toen ze na de tussensprint doortrok met een aantal vrouwen. "We wisten dat die doorkomst smal zou zijn en het vervolgens open was waardoor de wind een rol zou kunnen spelen. Dan heb je wel medestrijders nodig. Balsamo trok door en vervolgens werkten we goed samen. Het was ver, maar als je de getallen ziet oplopen, is dat heel motiverend."

In de oplopende sprint stond er geen maat op Vos, die Silvia Persico en Katarzyna Niewiadoma naar plek twee en drie verwees. "Die sprint is topvorm, maar ook zere benen", lachte ze. "Maar die zere benen waren het absoluut waard. We gingen voor de rit, maar ik heb ook de gele trui. Dat is heel speciaal en het zal prachtig worden om morgen in het geel te starten."

Geen categorie
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022