Marlen Reusser wint graveletappe: 'Ik was gelukkig de eerste van onze ploeg die alleen voorop geraakte'

Marlen Reusser heeft de gevreesde graveletappe naar Bar-sur-Aube gewonnen. Met een solo bleef ze alle favorieten voor en zegevierde ze in een incidentrijke etappe

Tour de France women (2.WWT) - stage 4

De Zwitserse pakte uit met een solo van 23 kilometer en was zo sterk dat ze simpelweg voorop bleef. Haar ploeggenoten hielden de boel achteraan onder controle.

Reusser: "Yes, we did it. We hadden als ploeg afgesproken om er een harde wedstrijd van te maken. We zouden aanvallen en elkaar helpen, maar de wedstrijd zou bepalen wie er weg geraakte. Gelukkig was ik dat en ik bleef rijden tot aan de streep. Ik moet ook wel zeggen dat deze gravelstroken passen bij het type renster dat ik ben dus kan je je wel voorstellen hoe blij ik ben"

De rit naar Bar-sur-Aube was op voorhand zwaar gecontesteerd met de gevaarlijke kiezelsecties. Er waren ook flink wat lekke banden en zelfs een aanrijding tussen Mavi Garcia en haar eigen ploegleiderswagen.

Reusser: "We wisten dat het zwaar zou worden, maar ik vind dat in deze Tour elke rit enorm zwaar is. In eerste instantie moesten we vooral zorgen dat onze klassementrenners vooraan bleven, maar de gebeurde wel. Of ik deze overwinning mooier vindt dan mijn Europese tijdrittitel weet ik niet. Het is allemaal zo mooi."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022